Mainos

Rinne kommentoi suosionsa romahtamista: "Aina voi tehdä asioita paremmin"

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne pitää puolueen onnistumista tärkeämpänä kuin hänen henkilökohtaista suosiotaan. Rinteen suosio on MTV Uutisten kyselyn mukaan heikentynyt selvästi puolueen piirihallitusten jäsenten keskuudessa.

MTV Uutisten kyselyssä SDP:n piirihallitusten jäsenistä 75 prosenttia katsoo Rinteen onnistuneen puheenjohtajana hyvin tai erittäin hyvin. Viime kevään kyselyssä ennen eduskuntavaaleja vastaava osuus oli 96 prosenttia.

– No aina voi tietenkin tehdä asioita paremmin ja tässä on porukalla viety asioita eteenpäin ja vastakin viedään, Antti Rinne kommentoi kyselyn tulosta.

Rinteen mukaan tulos on kokonaisuutta katsoen "ihan hyvä". Hän arvelee, että puolueen tappio viime kevään eduskuntavaaleissa näkyy kyselyn tuloksissa.

– Kyllä ne ilman muuta vaikuttaa tässä, sen viimekeväisen kyselyn taustalla oli ennen vaaleja oleva tilanne ja nyt ollaan hävittyjen vaalien jälkeen tässä tilanteessa.

2:11

"Puolueella onnistumisia"

SDP on tuoreimpien kyselyjen mukaan noussut keskustan ohi suosituimmaksi puolueeksi. Rinne katsoo, että SDP on tuonut selkeän vaihtoehdon hallituksen linjaukselle ja osoittanut hallituksen väärän politiikan. Erityisenä onnistumisena Rinne pitää esimerkiksi eläkeläisiin kohdistuneiden leikkausten lieventämistä.

Rinteen mukaan myös SDP onnistui haastamaan vaihtoehtobudjetillaan hallituksen esityksen.

Piirihallituksen jäsenet kaipasivat SDP:ltä selkeämpiä vaihtoehtoja sote-ratkaisuun.

– Hallituksen tämän hetken vaihtoehto oin niin epäselvä, että sille on vaikea löytää vaihtoehtoa, Rinne sanoo.

Kyselyssä kiiteltiin eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtmanin onnistumista.

– Olen samaa mieltä, Lindtman on onnistunut erittäin hyvin ja olen tyytyväinen. Oma asemani ei ole muuttunut millään tavalla, Rinne sanoo. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.