Vaaliristeilylle suuntaava kokoomusjohtaja Petteri Orpo on tyytyväinen hallitusyhteistyöhön keskustan kanssa: "Siltä pohjalta on hyvää jatkaa"

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo kommentoi puolueen vaalistartissa tänään tuoretta Iltalehden kyselyä, jonka mukaan keskusta on kokoomusvaikuttajille SDP:tä mieluisampi hallituskumppani vaalien jälkeen.

Myös MTV Uutisten kyselyssä kokoomuksen piiripäättäjistä peräti 76 prosenttia piti keskustaa parhaana hallituskumppanina. 

Orpon mukaan sekä kokoomusväki ja kannattajat ovat hyvin tyytyväisiä nykyisen hallituksen aikaansaamisiin.

– Työ, mitä kokoomus on tehnyt hallituksessa, niin se nauttii luottamusta ja sitä on tehty yhdessä keskustapuolueen ja nyt sinisten kanssa. Sille sille annetaan arvoa ja kunnioitetaan ja katsotaan, että siltä pohjalta on hyvää jatkaa, Orpo sanoi. 

– Minä ymmärrän tämän hyvin, sillä olen itsekin hyvin tyytyväinen hallituksen tulokseen.

Kun kokoomuslaisilta kysyttiin Iltalehden kyselyssä, kumpi puolueista olisi mieluisampi hallituskumppani, valitsi noin 87 prosenttia keskustan ja vain 13 prosenttia gallupeja johtavan SDP:n.

Gallupkyselyssä kokoomus kirii SDP:n etumatkaa

Keskiviikkona julkaistussa puoluekannatusta mittaavassa HS-gallupissa kokoomus hengittää yhä lähempänä gallupjohtaja sdp:n niskaan. Kokoomuksen kannatus oli gallupissa 19,5 prosenttia.

Puolueen vaalistartissa Helsingin Narinkkatorilla Orpo sanoi,  että kokoomus voittaa vaalit.

Orpo ei lähde arvailemaan, millaisilla kannatuslukemalla vaalit olisi voitettavissa. 

– Kyllähän se perinteisesti viime vaaleissa Suomessa on ollut jonkin matkaa yli 20 prosenttia, jolla vaalivoitto on otettu. Meillä tulee tiukka ja jännä kevät. Puoluekenttä on ehkä hajaantuneempi kuin 10-20 vuotta sitten eli odottaisin, että jonkin verran yli 20 prosentin kannatuksella se tulee, Orpo sanoi. 

Kokoomuksen vaalistartin ja puoluevaltuuston kokouksen jälkeen kokoomusväki lähtee vaaliristeilylle. 

Lue myös:

    Uusimmat