Mainos

Rinne nettikolumnissaan: Ukrainan kriisi uhka monenlaiselle yhteistyölle

Valtiovarainministeri Antti Rinne ottaa ensimmäisessä MTV Uutisille kirjoittamassaan nettikolumnissa vahvasti kantaa Itämeren suojelun puolesta.

Rinteen mukaan  Suomenlahden parhaillaan kelluvat, ennätyksellisen suuret sinilevälautat peittävät alleen sen, että tärkeä työ meren puolesta on tuottamassa tulosta.

– Kun kuormitusta saadaan pienennettyä, voivat tulokset näkyä lähialueilla rehevöitymisen vähenemisenä nopeastikin, mutta laaja-alaista ja pysyvää paranemista saavutetaan vasta viiveellä, Rinne muistuttaa.

Rinteen mukaan nyt on erittäin tärkeää, että Itämeren tilaa parannetaan jatkossa aidon yhteistyön kautta.

– Tähän tarvitaan laaja-alaisesti mukaan niin eri valtioita, tutkimuslaitoksia, elinkeinoja kuin kansalaisjärjestöjä. Kaikkien on osallistuttava talkoisiin. Tavoitteiden on mahdotonta nähdä toteutuvan ilman Venäjän merkittävää panosta, Rinne huomauttaa.

Rinteen mukaan Ukrainan ympärille kiertyvä kansainvälinen poliittinen kriisi on uhka myös monille muille arvokkaille yhteistyön muodoille.

– Suomen etu on turvata Venäjän pysyminen täysipainoisesti mukana niissä pöydissä, joissa Itämeren kohtalosta päätetään. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.