Mainos

MTV:n kysely: Rinteen kannatus demariaktiivien parissa romahtanut

Oppositiopuolue SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen suosio on heikentynyt selvästi puolueen piirihallitusten jäsenten keskuudessa, kertoo MTV Uutisten kyselyssä.

Kyselyssä SDP:n piirihallitusten jäsenille 75 prosenttia katsoo Rinteen onnistuneen puheenjohtajana hyvin tai erittäin hyvin.

Viime kevään kyselyssä ennen eduskuntavaaleja vastaava osuus oli 96 prosenttia. Rinteen kannatuksen putoamisessa on huomionarvoista se, että samaan aikaan SDP:n kannatus on kasvanut huimasti ja viimeisissä gallupeissa puolue on jo kaikkein suosituin.

Rinnettä arvostelevissa vastauksissa häntä moitittiin muun muassa huonoista esiintymistaidoista. Osa toivoi, että SDP toisi esiin nuoria vaikuttajiaan, esimerkiksi 2. varapuheenjohtajaa Sanna Marinia.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin suosio piirihallitusten jäsenten parissa on sitä vastoin erittäin korkealla. 93 prosenttia kokee Lindtmanin onnistuneen tehtävässään hyvin tai erittäin hyvin.

Piirihallitusten jäsenet ovat kyselyn mukaan tyytyväisiä SDP:n oppositiopolitiikkaan. 81 prosenttia katsoo SDP:n onnistuneen oppositiossa hyvin tai erittäin hyvin.

Piirihallitusten jäsenet katsovat, että SDP on onnistunut muun muassa heikommassa asemassa olevien asian esiintuomisessa. Esimerkkinä mainitaan hallituksen päätösten perumiset, esimerkiksi eläkeläisten asumistuen osalta.

Jotkut kaipasivat omalta puolueelta selkeämpää vaihtoehtoa esimerkiksi sote-uudistukselle.

Lähde: MTV Uutiset / Corefiner, kysely SDP:n piirihallitusten jäsenille 2.-15.12. Vastaajia oli 88 eli 66 prosenttia niistä, joille kysely lähetettiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.