Mainos

Rinne: Kepin käyttäminen kansalaisten etuuksissa pitää loppua

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne arvostelee hallituksen virkamiestyöryhmän kaavailemia keinoja työllisyyden lisäämiseksi.

Helsingin Sanomat kertoi tänään työryhmän 19 keinon listasta, johon sisältyy esimerkiksi eläkeputken katkaisu vuonna 2019 sekä ansiosidonnaisen työttömyysturvan lyhentäminen. Rinne kommentoi suunnitelmia työttömyysturvaan ja totesi, että sosiaalidemokraatit eivät voi olla tällaisen politiikan takana.

– Meidän talouskasvua ja työllisyys- tai työttömyystilannetta ei vahvisteta sillä, että niiden ihmisten,  jotka ovat menettäneet työpaikkansa etuuksia kavennetaan, Rinne sanoi.

– Tarvitaan rakenneuudistuksia ja olemassa olevia kannustinloukkuja purkavia toimenpiteitä. Kyllä tämä kepin käyttäminen kansalaisten etuuksien leikkaamisen kautta pitää loppua, Rinne jatkaa

SDP on laatinut oman kymmenen kohdan ohjelmansa, jolla vahvistetaan talouskasvua ja työllisyyttä. Puolue esittelee sen vielä tänään eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Raumalla.

SDP kauhistelee valtion velanoton kasvua valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) budjettiesityksessä.

Rinteen mukaan budjettiesityksestä loistavat poissaolollaan talouskasvua vahvistavat, työttömyyttä vähentävät ja työllisyyttä parantavat toimet.

– Näyttää siltä, että hallitukselta on happi loppu vuoden kestäneiden yhteiskuntasopimusneuvotteluiden jälkeen. Aivan kuin kaikki olisi nyt saavutettu, eikä mitään tarvitse enää tehdä, Rinne sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.