Petteri Orpo tuskaili työttömyydestä ja esitti veronalennuksia – "Ei suomalaisten asioita voi näin hoitaa": Matti Vanhasen mukaan veronalennuksilla ei paranneta työllisyyttä

2:39:44
Oppositio esittää välikysymyksen hallitusohjelman talous- ja työllisyystavoitteiden hylkäämisestä – seuraa tilaisuutta suorana!

Valtiovarainministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan hallitus ei sulje mitään keinoa pois työllisyyden lisäämiseksi. Sen sijaan veronalennuksilla tai menojen pysyvillä lisäyksillä hallitus ei Vanhasen mukaan aio työllisyyttä parantaa.

Eduskunta keskustelee parasta aikaa oppositiopuolueiden välikysymyksestä, jossa arvostellaan hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikkaa. Keskustelusta odotetaan kipakkaa jo sen takia, että välikysymyksiä ei ole viety eteenpäin koko korona-aikana.

Vanhasen mukaan seuraava osa hallituksen työllisyystoimista kohti 80 000:n tavoitetta päätetään ensi keväänä kehysriihessä.

Kokoomuksen puheenjohtaja totesi puheenvuorossaan, että työttömiä työnhakijoita oli elokuun lopussa lähes 100 000 enemmän kuin viime vuonna ja erityisesti naisten ja nuorten työttömyys noussut. Budjettiriihessä hallitus kuitenkin päätti työllisyystavoitteen toteutumisen siirtämisestä tämän vuosikymmenen loppuun.

– Suomalaiset tarvitsevat työpaikkoja nyt, ei vasta kymmenen vuoden päästä. Ei suomalaisten asioita näin voi hoitaa, Orpo totesi.

Kokoomus nosti esiin Ruotsin esimerkin, jossa punavihreän hallituksen elvytyspaketissa on veronalennuksia kolmen miljardin euron edestä.

– Ruotsin julkinen talous tulee olemaan ylijäämäinen jo vuonna 2023. Suomessa hallitus ei edes tavoittele julkisen talouden tasapainoa seuraavaan 10 vuoteen. Olisipa meilläkin asiat kuten naapurissa, Orpo lisää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja