Orpolta tiukka viesti hallitukselle: "Kysymys ei ole mistä leikataan, vaan mistä saadaan lisää tuloja"

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo (kok.) arvostelee kovin sanoin hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikkaa.

– Heillä ei ole huolta huomisesta, velkaa otetaan, työllisyys- ja kasvutoimia ei tehdä. Luotetaan siihen, että talouskasvu hoitaa. On todella huolestuttavaa, että he ajattelevat näin.

Orpon mukaan seuraavalla hallituksella on väistämättä edessään leikkauksia. Hallituksen tulisikin nyt Orpon mukaan keskittyä leikkausten sijaan tulojen lisäämiseen.

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen haastoi MTV:n Uutisextran haastattelussa oppositiojohtajien Riikka Purran (ps.) ja 
Petteri Orpon arviot tältä viikolta, että seuraava hallitus johtuu tekemään kovat leikkaukset.

– Petterin kannattaisi nyt tulla esiin ja kertoa, keneltä hän haluaa leikata: eläkeläisiltä, työttömiltä, köyhiltä vai koulutuksesta.

Orpon mukaan kyse on tyypillisestä vasemmistolaisesta politiikasta.

– He eivät ymmärrä, että lisäämällä työtä ja tuloja ja antamalla uskoa yrittäjälle, jotta he uskaltavat palkata työntekijöitä ja investoida, saadaan lisää tuloja.

– Kysymys ei ole mistä leikataan, vaan hallituksen tulisi valita tämä helpompi tie, ettei tarvitsisi leikata.

Orpo: Kiristämisen varaa löytyy

Mikäli leikkauksille olisi silti tarvetta, Orpon mukaan keinoja ja kiristämisen varaa löytyy.

–  Jos nyt jotain esimerkkejä ottaa, niin ansiosidonnaisen porrastaminen tuo samaan aikaan säästöjä ja kannustaa lähtemään töihin. Lisäksi en usko, että asumistukijärjestelmä, johon käytetään tänä vuonna 2,3 miljardia, kohdistuu parhaalla mahdollisella tavalla pienituloisille. Siitä hyötyvät enemmän vuokranantajat, Orpo listaa.

Suomi ottaa ensi vuonna uutta velkaa lähes seitsemän miljardia euroa.

Lue myös:

    Uusimmat