Mainos

Rinnat kasvoivat kaksivuotiaana – Emily, 5, odottaa nyt vaihdevuosiaan: "Hänellä ei ole koskaan ollut mahdollisuutta olla pikkutyttö"

Kuukautiset alkoivat nelivuotiaana, nyt viisivuotias pikkutyttö odottaa vaihdevuosiaan.

Australialainen pikkutyttö, Emily Dover, 5, on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt kokea jo melkoisia muutoksia vartalossaan.  Normaalikokoisena ja terveenä syntyneen Emily-vauvan ensimmäinen viikko meni normaalisti, mutta pian tämä alkoi kasvaa nopeilla pyrähdyksillä. Neljäntenä elinviikkonaan Emily kasvoi viikossa neljä senttimetriä.

– Hän jatkoi kasvamistaan. Neljän kuukauden iässä puimme hänet vaatteisiin, jotka oli tarkoitettu 1–1,5 vuoden ikäisille, äiti Tam Dover kertoo Mirrorille.

Nyt viisivuotiaana Emily on edelleen isompi kuin muut ikäisensä.

– On vaikeaa selittää hänelle, mitä tapahtuu. Hän tietää olevansa erilainen, hän tietää olevansa paljon isompi kuin muut lapset.

– Hän on hyvin tietoinen vartalostaan.

Emilyn rinnat alkoivat kasvaa kaksivuotiaana, kuukautiset alkoivat nelivuotiaana.

Kun lääkärit lopulta tekivät kokeitaan Emilylle, he huomasivat hänen hormonitasojensa olevan kuin raskaana olevalla naisella. Viime kesänä pienelle tytölle diagnosoitiin lopulta harvinainen lisämunuaisen vajaatoiminta, Addisonin tauti, lisämunuaiskuoren liikakasvu eli hyperplasia ja ennenaikainen puberteetti.

– Hänellä ei koskaan ollut mahdollisuutta olla pikkutyttö, äiti suree.

Tällä hetkellä Emily odottaa hormonihoitoja, joiden tarkoitus on aloittaa ennenaikaiset vaihdevuodet samoine sivuoireineen, joita vanhemmatkin naiset joutuvat käymään läpi.

Pikkutytön hoitoja rahoittamaan on perustettu keräys GoFundMe-joukkorahoitussivustolla.

Lähteet: The Sun, Mirror, GoFundMe

***

4:42

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.