Raskauden ei pitänyt olla mahdollinen – nainen, jolla on kaksi vaginaa, odottaa vauvaa: "Lääkäritkään eivät ymmärrä sitä"

Lääkäritkään eivät olleet uskoa todeksi tämän naisen raskausuutista. Vauva on todellinen ihme! 

Kaksitoistavuotiaana Krista Schwab sai tietää, että hänellä on kohdun epämuodostuma, lääketieteelliseltä nimeltään uterus didelphys. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että naisella on kaksi vaginaa, kaksi erillistä kohtua sekä kaksi kohdunkaulaa. Harvinaisen diagnoosinsa vuoksi lääkärit uskoivat, ettei nainen voisi koskaan tulla raskaaksi luonnollisin keinoin.

Diagnoosin yhteydessä teini-ikäiselle Schwabille kerrottiin, että seksi voisi aiheuttaa hänelle kovaa kipua, mikä vaikutti pitkään hänen itsetuntoonsa ja seksielämäänsä. Lääkärit olivat kuitenkin väärässä sekä raskauden että kivun suhteen. Nyt 32-vuotiaana Schwab odottaa lasta yhdessä miehensä Courtneyn kanssa.

– Siitä lähtien, kun sain diagnoosin uterus didelphysista 12-vuotiaana, olen tiennyt, että minulla on kaksi kohtua ja kaksi kohdunkaulaa. Mutta vasta 30-vuotiaana sain tietää, että minulla on myös kaksi vaginaa rinta rinnan, nainen kertoo.

Tuhansia negatiivisia raskaustestejä 

Huolimatta lääkäreiden synkistä ennusteista pariskunta on elänyt siinä toivossa, että jonain päivänä heistä voisi tulla vanhempia. Yhteisten vuosiensa aikana pariskunta on joutunut kokemaan kaksi keskenmenoa ja lukuisia pettymyksiä.

– Noin tuhannen negatiivisen raskaustestin jälkeen luovutin, enkä jaksanut enää toivoa, Schwab kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Viime joulukuussa tapahtui kuitenkin ihme, kun Schwab teki rutiininomaisesti hänen miehensä hankkiman raskaustestin ja se näytti positiivista. Nainen on nyt viidennellä kuulla raskaana ja kantaa poikavauvaa vasemmanpuoleisessa kohdussaan.

– Se on ihme, eivätkä lääkäritkään ymmärrä sitä, Schwab iloitsee.

Monet saman diagnoosin saaneet naiset joutuvat synnyttämään keisarileikkauksella, mutta tämä tuleva äiti toivoo saavansa luonnollisen vesisynnytyksen. Aika näyttää, saadaanko odottavan naisen toive toteutettua.

Huomenta Suomessa vieraillut pariskunta kertoi avoimesti oman tarinansa lapsettomuudesta. 

8:25

Lähde: TheSun

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja