Pikkuiset brittikolmoset saivat nimensä ennätystenkirjaan kahdestakin syystä

Kolmoset saivat nimensä Ennätystenkirjaan – taustalla kaksi traagista syystä 0:53
Videolla kuvamateriaalia ennätyskolmosista!

Raskausviikolla 22+5 syntyneet ja yhteensä vain 1 284 grammaa painaneet pienokaiset ovat nyt taaperoiässä. He saivat nimensä Guinnessin ennätystenkirjaan kahdestakin syystä.

Brittiläiset kolmoset ovat pari vuotta syntymänsä jälkeen saaneet nimiinsä kaksi maailmanennätystä. He saivat haltuunsa ennenaikaisimman syntymän ja kevyimmän syntymäpainon ennätykset. 

Lapset syntyivät 14. helmikuuta 2021. Sisaruskolmikosta ensimmäisenä syntyi Rubi-Rose, sitten Payton-Jane ja viimeisenä Porscha-Mae. Lasten äiti Michaela White antoi haastattelun KameraOne-sivustolle. Hänellä ja kumppanillaan, lasten isällä Jay Hopkinsilla on kaksi vanhempaa lasta, 8-vuotias Jaime-Leigh ja 6-vuotias Isaac.

Kello 10.33 syntynyt Rubi-Rose painoi syntyessään 467 grammaa. Payton-Jane tuli maailmaan kello 12.01 painaen 402 grammaa. Kello 12.02 syntynyt Porscha-Mae painoi 415 grammaa. Lapset syntyivät hätäkeisarileikkauksella.

Tieto raskaudesta yllätti

Michaela kertoo, että hän sai tietää raskaudesta 19. raskausviikolla. Silloin hänelle selvisi myös, että pienokaisia olisi tulossa kerralla kolme. Hän kuvailee uutisen olleen sokki.

Vain kolme viikkoa myöhemmin kolmikko syntyi. Raskautta oli tuolloin takana 22+5 viikkoa.

Michaela kertoo, että hoitohenkilökuntaa oli paikalla 21 ihmisen verran. Läsnä oli lääkäreitä ja sairaanhoitajia.

Hän kertoo, että jokaisen vauvan piti hengittää itsenäisesti 10 sekuntia ennen kuin lääkintähenkilöstö puuttui asiaan antamalla näille happea. Pienokaiset pystyivät siihen ja jatkoivat samaa rataa seuraavat 72 tuntia. Michaela kuvailee sen olleen kriittinen aika lapsille.

Useita kuukausia teho-osastolla

Kolmosia hoidettiin vastasyntyneiden teho-osastolla useita kuukausia. Rubi-Rose ja Payton-Jane pääsivät kotiin heinäkuussa, Porscha-Mae lokakuussa.

Michaela kertoo, että seuraava vuosi oli stressaavaa aikaa. Siihen kuului runsaasti sairaalakäyntejä, hoitohenkilökunnan heidän kotonaan, säännöllistä fysioterapiaa ja ympärivuorokautista hoitoa. Lisäksi vanhempien piti huolehtia kahden vanhemman lapsen normaalin arjen sujumisesta.

Lapset omanlaisiaan persoonia

Michaelan mukaan kukin kolmosista on omanlaisensa persoona. Rubi-Rosea hän kuvailee iloiseksi ja pirteäksi, sekasortoa aiheuttavaksi taaperoksi. Porscha on hymyilevä, halaileva ja rakastava lapsi. Payton tekee, mitä tahtoo. Suuressa perheessä elo on kiireistä ja kaoottista, mutta samalla oikein hauskaa.

Kaikilla kolmella on erilaisia aivovammoja. Rubi-Rose osaa syödä, ryömiä ja kävellä itse. Porscha-Maella ja Payton-Janella on liikkumisvaikeuksia ja heille pitää antaa ruoka letkun kautta.

– Liikuntarjoitteisten lasten kanssa voi olla välillä todella haastavaa, mutta minä ja Jay teemme sen, mitä heidän vuokseen täytyy.

Vaikeita aikoja henkisesti

Jay on on kärsinyt lasten syntymän jälkeen masennuksesta ja posttraumaattisesta stressireaktiosta. Hän on ylpeä siitä, miten Michaela on jaksanut nämä haastavat ajat ja ollut hänenkin tukenaan.

Michaela ja Jay työskentelivät aiemmin pubissa, mutta menettivät työnsä koronapandemian takia. He saivat myös häädön kodistaan, joka sijaitsi pubin yläpuolella.

Michaela uskoo, että noiden kuukausien stressi myötävaikutti siihen, että synnytys käynnistyi niin paljon ennen laskettua aikaa.

Guinness World Records onnittelee

Hopkinsin perhe saa kehuja Guinnessin ennätystenkirjan viralliselta edustajalta.

– Olemme iloisia voidessamme myöntää heille Guinnessin ennätysten tittelit, tiedottaja kertoo.

– Tyttöjen ja heidän perheensä voima, päättäväisyys ja positiivisuus on kunnioitusta herättävää. He ovat todella upea perhe.

Lähde: KameraOne

Lue myös:

    Uusimmat