Ringa Ropo laihdutti 23 kiloa: "Leivän kanssa käyn eniten kamppailuja"

Entinen huippu-urheilija Ringa Ropo on laihduttanut kahdessa vuodessa 23 kiloa.

Entinen pituushyppääjä Ringa Ropo on laihduttanut kahdessa vuodessa huimat 23 kiloa Cambridge-dieetillä, jota kutsutaan myös Cambridge Ohjelmaksi. Hän kertoo kahden vuoden olleen prosessi, jossa hän pääsi tavoitepainoonsa viime vuoden lopulla, ja nyt tehtävänä on pitää paino kurissa.

– Rakastan napostelua, mutta urheilu opetti aikoinaan säännönmukaisuuteen ja olen yrittänyt soveltaa sitä myös tähän. Suunnittelen syömiset kellonaikoineen etukäteen. 

Cambridge Ohjelma

– laihdutusvalmisteeseen perustuva kaupallinen dieetti, joka perustuu muun muassa valmiskeittojen- ja pirtelöiden syömiseen.

– koostuu kuudesta eri tasosta, joissa mukana oma valmentaja.

– Ringa Ropo lähti elämäntaparemonttiin mukaan vuonna 2014, aluksi Cambridge Ohjelman mainoskasvona.

Ringa Ropo kertoo, että hänellä on ollut valmentaja, joka on auttanut vaikeiden kohtien yli.

– Sana kanssakulkija kuvaa paremmin tätä henkilöä. Olen usein repsahtanut, mutta hän ei ole koskaan tuominnut. Olen kyllä aina ollut rehellinen repsahduksistani.

Ringa Ropo sanoo, että laihduttaminen on pitkä prosessi, jonka aikana pitää löytää oma tapansa pitää paino kurissa.

– Pitää olla rehellinen lipsahduksille ja sen jälkeen etsiä korjaus, jolla tasapaino löytyy. Siksi hetken laihdutusjutut ovat ihan turhia, sillä tasapaino ei löydy hetkessä.

– Minusta laihdutusmetodi voi olla mikä tahansa, mutta tärkeää on, että kullekin räätälöidään laihduttaminen senhetkisen elämäntilanteen mukaan.

Takana rankkoja vuosia

Ringa Ropolla on takanaan rankkoja vuosia, kuten avioero vuonna 2009 ja esikoisen kuoleminen leukemiaan vajaat kaksikymmentä vuotta sitten. Anna-lehden haastattelussa Ropo on kertonut vajonneensa vaikeaan masennukseen esikoisen kuoleman jälkeen. Hän on kuitenkin selvinnyt elämän heittelyistä eteenpäin, ja tätä nykyä hän on töissä konsulttiyhtiö Life Style Investillä projektijohtajana ja asuu Riihimäellä kahden lapsensa kanssa. Kolmas lapsi, 18-vuotias Ella, opiskelee urheilulukiossa Helsingissä.

Ropo ei usko, että hän olisi pystynyt sitoutumaan pitkäjänteiseen laihduttamiseen aikaisemmin.

– Muutama vuosi aikaisemmin olin stressaantunut ja väsynyt, mutta kaksi vuotta sitten Cambridge tuli elämääni siinä vaiheessa, että lapset olivat jo isompia ja saatoin tehdä päätöksen, että nyt lähdetäänkin tälle uudelle linjalle.

Ropo kertoo laihduttamisen tuoneen lisäenergiaa, jonka myötä hän on löytänyt uudelleen rakkauden urheiluun. Hän kertoo nukkuvansa paremmin kuin vuosiin. Myös krempat kuten pitkään vaivannut polvivamma ovat helpottaneet painonlaskun myötä.

–  Menneinä vuosina en ole paljon pystynyt liikuntaa harrastamaan, mutta nyt se on taas mahdollista. Tänä kesänä olen muun muassa rullaluistellut, käynyt lenkeillä, heittänyt kuulaa, pelannut sulkapalloa.

Ropon pitää olla tarkka syömisistään myös siksi, että hän sairastaa diabetestä. Hänellä on kuitenkin muutama herkku, jotka hän myös kohtuullisissa määrissä itselleen sallii.

– Rakastan leipää ja sen kanssa käyn eniten sielun kamppailua. Eniten tykkään tummasta leivästä, mutta nyt lähelleni Riihimäelle on avattu leipomo, joka myy jumalaista kauraleipää. Näin ihmistä koetellaan, Ropo nauraa.

– Makeasta tykkään nykyään enemmän kuin ennen, mutta makeanhimon sattuessa yritän syödä paljon hedelmiä. Pidän esimerkiksi viinirypäleistä, mutta niistäkin on tullut ongelmaa. Viinirypäleissäkin on sokeria, ja kun vetäisee puolen kilon paketin kerralla, niin sen kyllä tuntee kehossaan.

Lue myös:

    Uusimmat