Rimi Riutta on historian ensimmäinen transsukupuolinen Miss Suomi -semifinalisti – aloitti sukupuolenkorjausprosessin 19-vuotiaana

Miss Suomi 2023 -semifinalisti Rimi Riutta kertoo sukupuolenkorjausprosessista, joka pelasti hänen elämänsä 4:16
Miss Suomi 2023 -semifinalisti Rimi Riutta kertoo sukupuolenkorjausprosessista, joka pelasti hänen elämänsä

Rimi Riutta on yksi vuoden 2023 Miss Suomi -semifinalisteista.

Miss Suomi 2023 -semifinalistit julkistettiin 7. kesäkuuta. Kilpailun tiedotteen mukaan casting-tilaisuuteen toukokuun lopussa osallistui 70 naista, joista tuomaristo valitsi jatkoon 20 semifinalistia.

Tänä vuonna Miss Suomi -semifinaalissa nähdään ensimmäistä kertaa transsukupuolinen kilpailija, kun Suomen kauneimman tittelistä kilpailee 25-vuotias tamperelainen Rimi Riutta.

Riutta kertoo MTV Uutisille, että ajatus hakea Miss Suomi -kilpailuun juolahti hänen mieleensä vasta tuoreeltaan. Hänen ollessaan lapsi maailma oli hyvin erilainen kuin nyt, jonka vuoksi hän ei tuolloin uskaltanut tai edes osannut haaveilla missikilpailuun hakemisesta.

– Tämä on asia, joka on tullut mieleeni vasta aikuisiällä. Päässäni on kytenyt ajatus, että haluaisin tehdä jotain mullistavaa ja tärkeää, joka jättää jälkensä. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun hain mukaan, hän kertoo.

Riutta päätyi hakemaan Miss Suomi-kilpailuun juuri nyt, sillä hänellä on kertomansa mukaan takanaan useiden vastoinkäymisten sävyttämä vuosi. Hän koki, että haluaa tehdä kerrankin jotain suurta ja hienoa itselleen.

– Ajattelin, että nyt on minulla kypsä ikä, jossa pystyn lähtemään mukaan ja olemaan roolimalli ja esimerkki Suomen kansalle, hän sanoo.

Miss Suomi -kilpailun semifinaalipaikka on Riutalle valtavan merkityksellinen juttu, josta hän on ylpeä ja kiitollinen.

Riutta aloitti sukupuolenkorjausprosessin ollessaan 19-vuotias. Hän kuvaa prosessin pelastaneen hänen elämänsä monella tapaa.

– Nyt, kun olen päässyt elämään autenttista elämää omana itsenäni, niin se on tuonut kaikki värit kanvaasilleni, hän kuvaa.

Yllä olevalla videolla missikaunotar avaa rehellisesti sukupuolenkorjausprosessiaan ja sitä, miten se pelasti hänet.

Lue myös:

    Uusimmat