Riku Nieminen nähdään Putouksen Allstars-kaudella – yksi hetki ohjelman alkutaipaleelta on painunut erityisesti mieleen: "Tuli tunne, että jotain poikkeuksellista on tehty"

13:49
Riku Nieminen on tuttu myös poliisisarja Robasta

Riku Niemiselle Putos Allstars on jättimäinen urakka, sillä hän sekä ohjaa että näyttelee tulevalla kaudella.

Suomen suurin viihdeohjelma Putous palaa ruutuihin ennennäkemättömällä tavalla, kun aiempien kausien konkareita kokoontuu syksyllä yhteen Putous Allstarsissa.

Mukana tähtiketjussa on myös Riku Nieminen, joka oli mukana jo Putouksen ensimmäisellä tuotantokaudella vuonna 2010 ja vielä useilla sitä seuranneilla kausilla ohjelman alkutaipaleella. Nieminen muistetaan erityisesti Munamies-hahmostaan, joka nappasi voiton sketsihahmokilpailussa vuonna 2011.

Tuleva Allstars-kausi on Niemiselle erityinen ja tietää valtavaa urakkaa, sillä hän paljastaa myös ohjaavansa tulevan kauden.

– Asia on ollut mulla jo pitkän aikaa tiedossa, koska ohjaan kauden. Se on erikoinen tilanne, kun ohjaa puolentoista tunnin liven ja on mukana myös näyttelemässä. Oikeastaan unelma-ammatti, jos näin voi sanoa, Nieminen kertoi kesäkuussa MTV Uutisille.

Aiemmin hän on tehnyt vastaavanlaisia projekteja teatterissa, mutta televisiossa kerta on ensimmäinen.

Nieminen on innoissaan siitä, että uusi kausi kokoaa yhteen vanhoja Putous-tähtiä. Hänelle merkityksellistä on myös se, että näyttelijät keräävät Allstars-kauden ajan pottia hyväntekeväisyyteen.

– Aivan loistava idea! On mahtavaa, että Putous tekee hyvää koko kauden ajan. Se on se juttu, mistä todella innostuin. 

Korona vaikutti Niemisen kevääseen, sillä Juice Originals -kiertue jouduttiin siirtämään syksylle. Myös muita livehommia jäi pois kalenterista. Näyttelijä törmäsi peruutuksista huolimatta positiiviseen ongelmaan poikkeuksellisista ajoista huolimatta.

– Tilalle tuli yllättävän paljon äänihommia. Jouduin jopa valikoimaan, mitä teen, kertoo duppauksia ja mainoksia sekä podcastia tekevä Nieminen.

– Kesällä tulee kuvattua myös yksi leffa ja yksi reality, hän lisäsi ja kertoi, että myös poliisisarja Roban kuvaukset jatkuvat syksyllä.

Putousta luomassa olleella Niemisellä on muistoja ohjelmasta monelta vuodelta. Paras muisto ei kuitenkaan ole esimerkiksi sketsihahmokilpailun voitto, vaan se, kun tekijät ymmärsivät, että uusi ohjelma lunasti ensimmäisen kauden aikana odotukset ja otti paikkansa parhaassa katseluajassa.

– Tehtiin aivan tuntematonta ohjelmaa, josta kukaan ei tiennyt mitään. Kun se lunasti paikkansa primetimessa ja ylistävää palautetta sateli, tuli tunne, että jotain poikkeuksellista on tehty, hän summaa.

Nieminen kokee, että Putouksesta on ollut ehdottomasti hyötyä hänen urallaan.

– Totta kai. Tunnettuus ja se, että töitä tarjotaan sen verran, että pystyy valitsemaan… En usko, että ilman ohjelmaa olisin siinä tilanteessa, hän sanoo, mutta nostaa esiin myös vielä tärkeämmän seikan: kokemuksen.

– Kokemus siitä, että tekee kahdeksan tai yhdeksän suoraa lähetystä, sellaista oppia ei saa mistään muualta.

Myös sarjan edellisellä kaudella vieraillutta Munamiestä Nieminen ei pääse pakoon vieläkään, mutta hän ei silti koe, että Putouksesta olisi tullut leimaa, josta olisi ollut myöhemmin haittaa.

– Väittäisin, että Suomessa halutaan ajatuksen tasolla pitää yllä sitä, että on viihdetaiteilijoita ja taiteilijoita. Suomi on kuitenkin niin pieni maa, että jos viihdetaiteilijat tekisivät pelkkää viihdettä ja taiteilijat pelkkää taidetta, se ei toimi. Näkisin, että se asetelma on murtunut, hän pohtii.

– En tietenkään voi tietää, mitä tuottajien mielessä liikkuu, mutta enemmän Putouksesta on ollut hyötyä kuin haittaa, Nieminen sanoo.

Putous Allstars syksyllä MTV3-kanavalla!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja