Rikossyytetty Jori Lehterä ajettiin ulos NHL:ssä – vastustaja piti päätään ruman taklauksen jälkeen

Syyttäjä Jori Lehterästä:"Olemme esittäneet, että hänen henkilökohtainen läsnäolonsa olisi tarpeen" 3:10
Syyttäjä Jori Lehterästä: "Olemme esittäneet, että hänen henkilökohtainen läsnäolonsa olisi tarpeen."

Philadelphia Flyersin Jori Lehterä ajettiin ulos Flyersin 4–3-voittoon päättyneessä Boston Bruins -ottelussa jääkiekon NHL:ssä.

Lehterä taklasi toisessa erässä Ryan Donatoa selästä laitaan. Donaton pää kolahti tilanteessa ikävästi pleksiin, ja hän jäi pitelemään sitä niitin jälkeen lysähdettyään jäihin (video alla).

Donaton naama aukesi, mutta hän pystyi jatkamaan peliä. Boston ei sen sijaan onnistunut maalinteossa viiden minuutin ylivoiman aikana. Kolmannessa erässä kumpikin joukkue osui kertaalleen, ja Flyers nappasi voiton maalin erolla.

Löylyä ottelussa kiskoi Flyersin kolme viimeisintä maalia iskenyt Sean Couturier.

Bostonin maalia vartioi Jaroslav Halak ja Tuukka Rask toimi luukkuvahtina. Tehopisteittä jäänyt Lehterä pelasi ottelussa vain 5.40 minuuttia. Peli oli hänelle toinen kuukauden tauon jälkeen

Lehterä on ollut viime viikot otsikoissa Tampereen laajan kokaiinijutun yhteydessä. Häntä syytetään yhteensä kahdeksan kokaiinigramman ostamisesta useassa erässä Tampereella, missä hänellä on kesäasunto.

Lehterä on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen ja ilmoittanut haluavansa tulla itse kuulluksi oikeudessa.

Syyttäjät vaativat Lehterälle viiden kuukauden vankeutta huumausainerikoksesta. Tämän mittainen vankeustuomio on mahdollista määrätä ehdollisena.