Mainos

Rikospaikka: Nettiratsioissa paljon nuoria miehiä huumekauppiaaksi epäiltynä – ”Ne eivät tajua, että siitä lähdetään pitkälle kakulle”

1:43

Poliisit ympäri maata tekivät lokakuussa lukuisia valeostoja netin salaisessa tor-verkossa. Valvonnan aikana eri puolilla Suomea kirjattiin yhteensä 332 rikosilmoitusta, joista 116 koski verkossa tapahtuneita huumausainerikoksia.

Poliisihallituksen mukaan monet huume-epäillyistä ovat 90-luvulla syntyneitä nuoria miehiä.

– Tämä sukupolvi on siellä tottunut toimimaan, sanoo poliisitarkastaja Teemu Saukoniemi poliisihallituksesta illan Rikospaikassa.

Rikospaikan studiohaastattelussa rikosylikonstaapeli Kalevi Puonti Helsingin poliisista kertoo, että verkossa myydään kaikkia huumeita kuin kadulla.

– Ensin myyjä ostaa tavaran bitcoineilla vaikka Kiinasta tai Hollannista, Puonti sanoo.

– Tällainen poliisille tuntematon nuori kölli saattaa pystyä tekemään kauppaa pidempäänkin ja se saattaa tuntua helpolta. He eivät ymmärrä miten vakavan asian kanssa he ovat tekemisissä.

– Jonain kauniina päivänä ovikello soi ja siellä on poliisi. Tutkinnassa selviääkin, että aineita on myyty pidempään. Se ei ole jännää peliä. Ne eivät tajua, että siitä lähdetään pitkälle kakulle, Puonti sanoo.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Piriä, ekstaasia pilveä...

Valvonnassa takavarikoitiin muun muassa 2,7 kiloa amfetamiinia, 500 grammaa metamfetamiinia, 1500 ekstaasitablettia, 3,6 kiloa marihuanaa ja yli 300 opioidi-riippuvaisten korvaushoitoon käytettävää Subutex- tablettia. Rivatril -lääkettä takavarikoitiin lähes 2500 tablettia.

Huumausaineiden lisäksi takavarikoitiin muun muassa neljä ampuma-asetta ja noin 30 000 euroa käteistä rahaa. Valvonnan yhteydessä tavoitettiin myös 30 etsintäkuulutettua henkilöä.

Valvonnassa olivat mukana kaikki poliisilaitokset ja sen päätteeksi myyntipaikka sipulikanava suljettiin.

– Netin valvonta pitää saada osaksi normaalia toimintaa, poliisitarkastaja Saukoniemi toteaa.

Rikospaikka keskiviikkoisin 22.40

24:06

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.