Mainos

Rikosoikeuden professori: Pedofiilien metsästäjä -jutussa tarvitaan KKO:n ennakkopäätös

Rikosoikeuden professori pitää Itä-Suomen hovioikeuden tuomion perusteluja niin sanotun pedofiilien metsästäjän jutussa sinänsä hyvinä.

– Lopputuloksesta voi olla myös eri mieltä, Itä-Suomen yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen sanoo MTV Uutisille.

Hovioikeus piti voimassa pedofiilien metsästäjälle tuomitut sakot yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

Hovioikeuden mukaan 40-vuotias äänekoskelaismies syyllistyi rikokseen, kun hän linkitti yhteen seksuaalirikostuomiosta kertovan uutisen ja tuomitun Facebook-sivulta poimimansa kuvan.

Hovioikeus katsoo, että kuvan julkaiseminen uutisen yhteydessä aiheutti kohteelle vahinkoa ja kärsimystä.

Hovioikeuden mukaan yhteiskunnan normien vastainen teko saattaa oikeuttaa kertomaan tekijän ja itse teon, mutta ei paljastamaan muita yksityiselämän suojaan kuuluvia tietoja epäillystä tai tuomitusta.

– Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, ettei ole yksityiselämään kuuluva asia, jos on syyllistynyt vakavaan rikokseen, Tolvanen sanoo.

Hän rohkaisee äänekoskelaismiestä viemään asian korkeimpaan oikeuteen, koska asiassa on Tolvasen mukaan ennakkopäätöksen tarve.

– Jos halutaan, ettei tällainen ole sallittua, pitäisi olla korkeimman oikeuden ratkaisu pelisääntöjen selventämiseksi, Tolvanen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.