Kuvat ja video: Poliisi tutki 40 kokaiinikilon ja 100 amfetamiinikilon salakuljetusta Ruotsista – Mantaqa-rikollisryhmän epäillään olleen mukana

0:28
Katso video: Mantaqa-rikollisryhmän epäillään tuoneen Suomeen kuuden miljoonan euron arvosta huumeita

Epäiltyjä on kaikkiaan yli 20.

Mantaqa-rikollisryhmän epäillään olleen mukana huumesalakuljetuksessa Ruotsista Suomeen. Poliisitutkinnan mukaan Suomeen on tuotu yhteensä noin 40 kiloa kokaiinia ja noin 100 kiloa amfetamiinia eli runsaan kuuden miljoonan euron arvosta.

Krp:n mukaan Mantaqa-jengiläisiä epäillään yhdeksästä kokaiinikilosta ja yhdestä amfetamiinikilosta.

Krp:n tiedotteen mukaan epäillyt ovat syyllistyneet vuoden sisään muihin törkeisiin huumeainerikoksiin tuomioistuinten ratkaisujen mukaan.

– Lähettävässä päässä törkeistä huumausainerikoksista epäillään kahta henkilöä, ja vastaanotto- ja levityspäässä Suomessa on ollut useita ryhmiä, joissa epäiltyjä on kaikkiaan yli kaksikymmentä. Näille pääasiassa pääkaupunkiseudun ja Keski-Suomen alueella toimineille ryhmille on toimitettu vaihtelevia määriä huumausaineita, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Sainio keskusrikospoliisista.

Tutkinta alkoi poliisin kansainvälisellä yhteistyöllä saaduista Sky ECC -puhelinten viesteistä. Kyse on yhdestä rikollisten käyttämästä salatusta viestijärjestelmästä, jonka viranomaiset ovat onnistuneet avamaan.  

Juttua korjattu klo 9.50: Mantaqa-rikollisryhmää ei epäillä koko salakuljetusvyyhdistä, vaan osasta siitä.

Juttua korjattu 14.53: Lauseesta poistettu myös-sana: "Krp:n tiedotteen mukaan epäillyt ovat syyllistyneet vuoden sisään muihin törkeisiin huumeainerikoksiin tuomioistuinten ratkaisujen mukaan"Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja