Rikollisjärjestö Cannonball MC:tä ja sen alayhdistystä vaaditaan lakkautettavaksi – näin syyttäjät perustelevat vaatimustaan

3:52
Cannonball MC vaaditaan lakkautettavaksi – tällainen rikollisjärjestö on kyseessä.

Syyttäjät katsovat, että myös alayhdistys Squad 32 myötävaikuttaa Cannonballin lainvastaiseen toimintaan.

Syyttäjälaitoksen tiedotteen mukaan syyttäjät ovat tänään jättäneet Päijät-Hämeen käräjäoikeuteen kanteen järjestäytyneeksi rikollisryhmäksi luokitellun Cannonball MC:n ja sen alayhdistys Squad 32:n lakkauttamiseksi.

Kanteessaan syyttäjät katsovat, että Cannonball MC on yhdistyslaissa tarkoitettu kielletty yhdistys, joka myös toimii olennaisesti vastoin lakia ja hyviä tapoja.

Syyttäjien mukaan alayhdistys Squad 32 myötävaikuttaa Cannonballin lainvastaiseen toimintaan. Molempia yhdistyksiä on kanteessa vaadittu määrättäväksi väliaikaiseen toimintakieltoon, tiedotteessa kerrotaan.

Vastaajaksi asiassa on nimetty Cannonball MC:n valtakunnallinen johtaja.

Alkuvuodesta lakkautettiin toinen rikollisryhmä

Vastaavanlainen kehityskulku on ollut United Brotherhood -rikollisryhmällä. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus julisti sekä UB:n että sen alajaoston Bad Unionin lakkautetuksi helmikuussa.

UB:n johtaja Tero Holopainen valitti käräjäpäätöksestä hovioikeuteen. Holopainen on kiistänyt, että ryhmän toiminnalla olisi rikollinen tarkoitus.

Toukokuussa Helsingin hovioikeus määräsi United Brotherhoodin väliaikaiseen toimintakieltoon vireillä olevan lakkauttamisasian hovikäsittelyn ajaksi.

2:08
Cannonball MC:n entinen johtohahmo, Katiska-vyyhdissä tuomittu Janne Nacci Tranberg kertoi MTV:n Rikospaikassa vuonna 2016 miksi CB ei hänen mielestään ole rikollinen järjestö. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja