Rikkoontuneesta sateenvarjosta vedenpitävä kassi

Syksy vie mukanaan lukemattomia sateenvarjoja. Osa unohtuu matkalle, osan myrskytuuli repii vintturaan. Rikkinäinen sateenvarjo on komerossa täysi turhake. Siksi sen voikin hyvällä omatunnolla purkaa ja kankaan hyödyntää ompelemalla siitä pienen kassin.

Sateenvarjo on sadepäivän rasittava pelastaja. Jos muistat ottaa sateenvarjon kotoa mukaasi, jää se bussiin tai virastoon seuraavan asiakkaan löydettäväksi. Vaikka et hukkaisikaan sontikkaasi, repii syystuuli sen riekaleiksi, tai ainakin saa metalliosat sojottamaan vaarallisesti. Rikkinäisenkin sateenvarjon voi hyödyntää muutaman tunnin tuunauksella.

Sateenvarjon kangas puretaan metallikehikosta varovasti saksien kärjillä napsimalla tai ratkojalla. Sateenvarjon runko kuuluu metallikeräykseen. Purkamisen jälkeen kannattaa tarkistaa, missä kunnossa kankaan saumat ovat. Jos niissä on reikiä, voi saumat surauttaa ompelukoneella tukeviksi. Kankaan keskellä on reikä, jonka voi samalla ommella umpeen.

Taita kangas kahtia ja sommittele siitä kassiosa. Leikkaa ylimääräiset pois ja säästä palaset kantokahvojen materiaaliksi. Ompele kassiosan reunat yhteen. Jos kangas tuntuu liukkaalta ja karkailee ompelukoneen neulan alta, voit teipata saumat yhteen maalarinteipillä ja ommella teipin päältä. Ompelun jälkeen teipin voi poistaa varovasti irrottamalla.

Monesta palasta ommeltu sateenvarjokangas voi hieman vetää saumoista, joten se kannattaakin silittää ennen ompelua. Tukevimmat kahvat syntyvät kaksinkertaisesta kankaasta. Ompele ne hyvin kassiosaan kiinni.

Sateenvarjon kangas on vedenpitävää, kevyttä ja nopeasti kuivuvaa. Samoja ominaisuuksia on myös ohuella suihkuverholla, jonka alaosa on jo kosteuden kurittama, mutta yläosan kankaan voi hyödyntää kassimateriaalina. Vedenpitävä kassi on kätevä uimareissulla tai hikisten jumppavaatteiden kuljettamisessa.

Kanervan värisen pilkkukassin kahvaan jätettiin sateenvarjon sulkijanauha, jonka tarratassuilla kassin voi sulkea pieneksi kääröksi. Kääröä on näppärä säilyttää eteisessä, käsilaukun pohjalla tai autossa varakassina.

Teksti ja kuvat: Henna Kekki

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat