Rikkooko pikajuoksutähti hurjan haamurajan Lontoon Timanttiliigassa? – "Ylivoima on niin kovaa"

Shelly-Ann Fraser-Pryce tykitti kovan ajan naisten satasella 2:11
Videolla kuvaa Shelly-Ann Fraser-Prycen otteista tämän kauden Timanttiliigasta.

Lontoon Timanttiliiga jatkuu jälleen sunnuntaina uudella lajikattauksella. C Moren selostaja Antero Mertaranta nostaa illan tärpeiksi miesten kiekonheiton ja naisten 100 metrin kilpailun.

Miesten kiekko

Sunnuntain yksi mielenkiintoisimmista kilpailuista käydään kiekkopaikalla, kun tällä kaudella yli 70 metriä heittäneet Daniel Ståhl ja Fedrick Dacres kohtaavat toisensa.  

– Seitsemään vuoteen ensimmäistä kertaa kaksi miestä on heittänyt yli 70 metriä. Se on jo historiallista sikäli. Ståhlilla yhdeksän kilpailua, missä on heittänyt tuloksen, heikoin tulos on 68,77. On jäätävän kovassa kunnossa. Koko kauden ajan on puhuttu jopa maailmanennätyksestä. Siitä ei kannata vielä hirveätä meteliä nostaa.

Ruotsalainen Ståhl lähtee kilpailuun pienoisena ennakkosuosikkina. Ståhl on tällä hetkellä tasaisen kovassa tuloskunnossa.

– Juttelin Ståhlin kanssa Turussa, ja hän sanoi heittäneensä harjoituksissa todella pitkiä heittoja. Hän sanoi, että maailmanennätys on mahdollista rikkoa, mutta tietysti se vaatii aivan huippuolosuhteet. Lontoon olympiastadionilla ei varmasti sellaiset olosuhteet ole.

Naisten 100 m

Naisten 100 metrillä suurin valokeila kohdistuu Jamaikan Shelly-Ann Fraser-Pryceen.

– On päässyt äitiysloman jälkeen käsittämättömään kuntoon. Olisko Fraser-Pryce jopa alle 10,70 kunnossa? Se tarkoittaisi sitä, että historian aikana ylipäätään vain kolme naista on pystynyt alittamaan tämän haamurajan. Ylivoima on niin kovaa tällä hetkellä, että rinnalle ei maailmastakaan löydy naista, joka pystyy lähellekään häntä. Kun maailman nopein nainen on radalla, voi tapahtua mitä tahansa.

Mertaranta painottaa, että huiman haamurajan 10,70 alittaminen vaatii kuitenkin aivan optimaalisia olosuhteita.

Lue myös:

    Uusimmat