Lausannen Timanttiliigan osakilpailun yllä maailmanennätyksen mahdollisuus – "Yksi ylivoimaisimpia urheilijoita maailmassa"

Venäläinen korkeushyppääjä Marija Lasitskene on yksi perjantaisen Lausannen Timanttiliigan osakilpailun tähtinimistä. C Moren selostaja Antero Mertaranta povaa, että korkeushypyssä voidaan nähdä jopa maailmanennätys, jos olosuhteet loksahtavat paikoilleen.

Timanttiliigassa kisataan perjantaina kauden kahdeksas osakilpailu, kun yleisurheilusirkus rantautuu Sveitsin Lausanneen.

Antero Mertaranta nostaa hienon yleisurheiluillan kolmeksi kohokohdaksi naisten korkeushypyn, miesten 200 metriä ja naisten 100 metriä. Varsinkin korkeushypyssä voidaan odottaa erittäin kovia tuloksia.

Naisten korkeushyppy

– Marija Lasitskene on ollut tällä kaudella sekä hallissa että ulkona ihan mielettömän kovassa kunnossa. Yleisurheilussa harvoin puhutaan mahdollisuudesta tehdä maailmanennätys. Se on hänen osallaan aina esillä, kun hän on hyppäämässä. 206 on paras tulos kahdeksaan vuoteen, mitä korkeudessa on hypätty. Hypännyt yli seitsemän kertaa hallissa ja ulkona yli kaksi metriä.

Mertaranta on luottavainen, että venäläistähti rikkoo Stefka Kostadinovan maailmanennätyksen (209), mutta ajankohta on vielä mysteeri.

– Se maailmanennätys tulee. Tuleeko se Lausannessa? Tässä lajissa se riippuu ihan täysin kelistä. Hän on yksi ylivoimaisimpia urheilijoita maailmassa, Mertaranta ylistää.

Miesten 200 m

Miesten 200 metrillä nähdään liuta huippunimiä. Suurin voittajaehdokas on kuitenkin USA:n Noah Liles.

– Tulee olemaan yksi illan kohokohtia. Miltei kaikkien juoksijoiden ennätys on alle 20 sekunnin, mikä on tällainen kuningasraja. Noah Liles on maailman paras pikajuoksija, jos satanen ja 200 lasketaan yhteen. Muu kattaus on myös sellainen, jos olosuhteet ovat kunnossa, valtaosa pyyhkii alle 20 sekuntia Lausannessa, Mertaranta povaa.

Naisten 100 m

Naisten 100 metrin kilpailussa katseet kohdistuvat yhteen pikakiituriin. Jamaikan kokenut Shelly-Ann Fraser-Pryce, 32, on tällä hetkellä häikäisevässä iskussa.

– Fraser-Pryce juoksi Jamaikan mestaruuskilpailuissa 10,73, mikä on aivan häikäisevä aika. Olen vähän yllättynyt, että hän on uudestaan palannut tälle samalla tasolle. Pidän sitä tuloskehitystä ja muutosta hänen viime kauteensa verrattuna tosi kovana. Naisissa kuitenkin se 11 sekuntia on haamuraja. Kun haastajat ova tuota luokkaa, on hienoa nähdä, vetääkö muita mukanaan juoksemaan.

– Toisesta ääripäästä esimerkki on Dafne Schippers. Satanen ei ole hänen päämatkansa. Alkaako 100 metriä kulkea siihen malliin, että hän voi aidosti 200 metrillä olla MM-suosikki, Mertaranta pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat