Mainos

Suomalainen ennätystehtailija kokeilee siipiään Timanttiliigassa – Antero Mertaranta uskoo uuteen ykkösaikaan: "Sillä voisi selvitä MM-finaaliin"

1:03
Camilla Richardsson kommentoi uransa neljättä SM-kultaa Kalevan kisoissa 3. elokuuta.

Yleisurheilukauden Timanttiliigan 11. osakilpailu käydään Englannin Birminghamissa sunnuntaina. Suomalaisväriä tasokkaaseen kisaan tuo estejuoksija Camilla Richardsson. 

MAINOS

Koko Timanttiliiga-kausi C Morella!

Timanttiliigan Birminghamin osakilpailu C More Sport 1 -kanavalla sekä cmore.fi -suoratoistopalvelussa sunnuntaina 18.8. kello 16.00 alkaen.

Richardsson, 25, juoksee Timanttiliigassa ensimmäistä kertaa urallaan.  

C Moren selostaja Antero Mertaranta listaa alla Birminghamin kisapäivän kiinnostavimmat tärpit.

Naisten 3 000 metrin esteet

Camilla Richardsson on parantanut ennätystään useaan otteeseen tällä kaudella, ja tehnyt myös uuden ykkösaikansa 5 000 metrillä. Hän on tällä hetkellä ajalla 9.35,27 Euroopan tilastossa kymmenes. Ennätys on parantunut viime kaudesta noin seitsemän sekuntia, missä yhtenä isona osatekijänä on Jukka Keskisalon valmennus. 

Birminghamin kisassa on mukana viisi Richardssonia nopeampaa eurooppalaista juoksijaa. Nyt korostuu se, että Richardssonin pitää juosta omassa ryhmässään. Puolen tusinaa huippua menee omia menojaan, sitten on seuraava kategoria, mutta Camilla pystyy juoksemaan oikealla vauhdinjaolla oman ennätyksensä. Ja kun puhutaan uudesta ennätysajasta, niin sillä voi MM-kisoissa selvitä alkueristä finaaliin.  

Suomalaisurheilijoiden esiintyminen Timanttiliigassa ei ole jokapäiväistä, edellisenä estejuoksijana siihen pystyi Sandra Eriksson. Tämä on hieno saavutus Richardssonilta. Maailman huipputaso on tietysti valtavasti edellä, mutta Richardssonin tavoitteet liittyvätkin enemmän EM-kisoihin. 

Naisten 200 metriä

Tämä kilpailu tulee olemaan MM-kisojen pienoisfinaali. Sanon sen suoraan: mukana ovat kaikki muut MM-mitalistiehdokkaat paitsi Elaine Thompson. Viivalla ovat 300 metrin maailmanennätyksen juossut Shaunae Miller-Uibo, Dafne Schippers, Shelly-Ann Fraser-Pryce, Marie-Josee Talou, Blessing Okagbare, Dina Asher-Smith. Nyt juostaan ensimmäisen kerran tällä kaudella alle 22 sekunnin, jos olosuhteet ovat kelvolliset.

Miesten keihäs

Ensinnäkin on mielenkiintoista nähdä missä kunnossa on tämän hetken maailman varmin ja paras heittäjä, Viron Magnus Kirt. Lisäksi koko Saksan MM-nelikko on paikalla, ja sieltä erityishuomio Johannes Vetteriin, joka on kilpaillut vain kerran tällä kaudella. Kovana jokerikorttina pidetään Keshorn Walcottia, joka on erinäisten arvioiden mukaan 90 metrin kunnossa. Se on murheellista, että suomalaisia ei kisassa nähdä.  

Suomen keihäsmiesten kermasta Oliver Helander, Toni Kuusela ja Lassi Etelätalo heittävät samana päivänä Espoossa. Kuusela ja Etelätalo taistelevat jaossa olevasta kolmannesta MM-paikasta Helanderin ja Antti Ruuskasen rinnalla. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja