Rikkoiko herttuatar Meghan etikettiä? Irlantilainen poliitikko hehkutti naisen kommentteja

Irlantilainen poliitikko hehkutti herttuatar Meghanin antamaa tukea Irlannin aborttiäänestyksen tulokselle, mutta poisti julkaisun myöhemmin Twitter-tililtään.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan olivat tällä viikolla ensimmäisellä virallisella vierailullaan Irlannissa. Kaksikko tapasi irlantilaisia poliitikkoja Britannian suurlähettilään järjestämissä puutarhajuhlissa.

Irlantilainen senaattori Catharine Noone hehkutti Twitter-tilillään kohtaamistaan herttuattaren kanssa. Hän väitti Meghanin ilmaisseen tyytyväisyyttään Irlannin kansan äänestettyä abortin laillistamisen puolesta.

– Minä ja herttuatar keskustelimme hiljattaisesta kansanäänestyksen tuloksesta – hän seurasi äänestystä mielenkiinnolla ja oli tyytyväinen tulokseen, Noone sanoi jo poistetussa twiitissään.

– Hän oli kiinnostunut ja hyvin harkitseva, eikä yhtään poliittinen, Noone kiirehti lisäämään.

Brittien kuningassuku pysyttelee useimmiten neutraalina kannanotoissaan poliittisia ja kansaa jakavia aiheita koskien. Meghan niitti mainetta naisten oikeuksien puolestapuhujana ennen liittymistään kuninkaalliseen perheeseen. Hän ei ole tehnyt virallisia poliittisia lausuntoja kuninkaallisten häiden jälkeen.

Kuninkaallisen perheen virallisilla sivuilla on nostettu vahvasti esiin Meghanin aiempi työ naisten oikeuksien puolesta. Sivulla mainitaan muun muassa Meghanin teini-iässä aloittama kampanja seksististä kielenkäyttöä vastaan sekä rooli YK:n naisten poliittisen osallistumisen ja johtajuuden puolesta puhujana.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat