Riitta Uosukainen: Stubbin olisi pitänyt päästä ulkoministeriksi

25:34

Riitta Uosukainen uskoo, että Alexander Stubb olisi pärjännyt paremmin ulkoministerin tehtävissä kuin valtiovarainministerinä.

Valtioneuvos Riitta Uosukainen kertoi Studio55.fi-lähetyksessä olleensa pettynyt kokoomuksen kolmanteen sijaan viime eduskuntavaaleissa.

– Ihmiset eivät äänestäneet riittämiin kokoomusta viime vaaleissa, ja me jäimme kolmanneksi puolueeksi. Nythän tilanne olisi jo toinen näillä gallupluvuilla.

Uosukainen kokee, että huono vaalitulos on ollut haitaksi myös Alexander Stubbille, sillä kolmanneksi jääneellä puolueella ei ollut valinnanvaraa ministerinsalkkuja jaettaessa.

– Alex ei päässyt siihen ministerin tehtävään, johon hän olisi ollut omiaan ja kuin luotu, eli ulkoministeriksi, ja tämä oli minusta se onnettomuuden siemen.

– Näin ollen on mennyt energiaa ja aikaa tällaiseen, että hän ei ole ennättänyt varmasti niin paljon puoluetta ajatella kuin nähtävästi pitäisi, jotta puolue olisi tyytyväinen.

Uosukaisen mielestä Stubb olisi ulkoministerinä ollut suvereeni, mutta nyt Stubb on ikään kuin valtiovarainministeriyden vankina.

– Mutta ei se vankeus ole niin rankkaa. Nyt on pahimmasta taas päästy ohi, ja hän pääsee taas tekemään työtä ihan kunnolla.

Mitä mieltä Riitta Uosukainen on tuoreista veroparatiisipaljastuksista? Miten nykyhallitus on Uosukaisen mielestä pärjännyt tehtävissään? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja