Riitta Havukainen päätti neljä vuotta sitten kokeilla, millaista olisi elämä ilman alkoholia – tällaisia muutoksia hän huomasi

Riitta Havukainen jätti alkoholin – nämä syyt olivat taustalla 9:14
Riitta Havukainen kertoo näyttelijäntyön raskaista puolista: "Varsinkin, kun tuli ikää, sen huomasi"

Riitta Havukainen päätti testata, millaista hänen elämänsä olisi ilman alkoholia.

Pitkän uran sekä teatterilavoilla että televisioproduktioissa tehnyt näyttelijä Riitta Havukainen kertoi lauantaiaamuna Huomenta Suomen haastattelussa jättäneensä alkoholin lähestulkoon kokonaan muutama vuosi sitten.

Ajatus alkoholittomuudesta juolahti Havukaisen mieleen ensimmäisen kerran, kun hän palasi Ylen Paratiisi-sarjan ykköskauden kuvauksista Espanjasta.

– En tarkoita, että siellä olisi sitä viinaa horittu, mutta silloin ajattelin, että voisin kokeilla tällaista elämää, etten juo mitään, hän kertasi.

Havukaisen mukaan hänellä ei ollut varsinaisesti mitään pakottavaa tarvetta aloittaa alkoholiton elämä, mutta esimerkiksi uniongelmiin alkoholin jättäminen toi helpotusta. Päätös on vaikuttanut positiivisella tavalla myös Havukaisen mielialaan.

– En voi masennuksesta puhua, mutta sellaiseen alavireisyyteen se auttoi. Alkoholi vetää mieltä alas, hän sanoi. 

Nyt päätöksestä on melkein neljä vuotta, ja Havukainen olikin pitkään ilman tipan tippaa. Nykyisin hän saattaa esimerkiksi syntymäpäiväjuhlissa tai vastaavissa erikoistilaisuuksissa nauttia yhden lasin kuohuvaa, mutta muuten päätös alkoholittomuudesta on pitänyt.

– Mutta sekin on tosi harvoin, hän huomautti.

Yllä olevalla videolla Havukainen kertoo, millaisilla muilla keinoilla hän pitää hyvinvoinnistaan huolta ja millaisesta näyttelijäntyöhön liittyvästä neuvosta olisi ollut hänelle nuorempana hyötyä.

Alla olevalla videolla Havukainen kertoo kahdeksasta välivuodestaan ennen Teatterikorkeakouluun pääsemistä sekä opiskeluajoistaan Jouko Turkan opissa.

Millaista on näyttelijän työ, Riitta Havukainen? 8:55
Millaista on näyttelijän työ, Riitta Havukainen?

Lue myös:

    Uusimmat