Riisi, saksanpähkinä, ketsuppi – nämä herkut ovat oivia puhdistusaineita

Ei ole hätä eikä mikään, jos puhdistusaine loppuu kesken siivousurakan. Keittiöstäsi löytyy todennäköisesti hyviä korvaajia.

Ruokasooda puhdistaa lähes tahran kuin tahran, mutta oletko kokeillut näitä ruokia siivouksessa?

Sitruuna

Kokeile sitruunaa mikron puhdistukseen. Laita mikroon astia, jossa on vettä, sitruunan paloja sekä etikkaa. Kuumenne seosta, kunnes se kiehuu. Sammuta virrat ja anna mikron jäähtyä vartin ajan ennen kuin otat seoksen ulos. Pyyhi lopuksi kostealla liinalla puhtaaksi.

Sitruuna on myös kätevä apu liinavaatteiden tahroihin. Purista tahralle sitruunamehua ja hankaa tahrakohtaa suolalla. Anna vaikuttaa puoli tuntia ja huuhdo ensin etikalla, sitten lämpimällä vedellä.

Riisi

Pitkäkaulaisia vaaseja ja pulloja voi olla mahdoton puhdistaa harjalla. Laita pulloon kourallinen keittämätöntä riisiä sekä hiukan lämmintä vettä ja astianpesunestettä. Huljuttele seosta ympäriinsä.

Ketsuppi

Hankaa ketsupilla tahriintuneita kupariastioitasi. Jos tahrat ovat tiukassa, lisää hieman suolaa luomaan kitkaa. Lopputuloksena saat uudenveroisina säihkyvät astiat!

Suola

Hankaa suolalla pohjaan palanutta valurautapannua. Suola poistaa myös kahvitahrat kupeista ja pannusta.

Saksanpähkinä

Rasvaisilla pähkinöillä saat naamioitua puuhuonekalujen pintanaarmut. Öljy peittää naarmun, muttei kuitenkaan korjaa sitä.

Sitruslimonadi

Hapokas limonadi poistaa ruostetta esimerkiksi tiskikoneesta. Kokeile myös tiskialtaan tahrojen poistamiseen. Mitä pidempi vaikutusaika sen parempaa jälkeä!

Etikka

Väkiviinaetikka on siivouksen ihmeaine, jolla voit raikastaa pyykin ja kirkastaa ikkunat. Jos et ole varma aineen sopivuudesta, kokeile sitä ensin pienelle ja huomaamattomalle alueelle.

Vodka

Väkevä alkoholi raikastaa tunkkaiset villapaidat. Kirkasta sillä myös kromi- ja posliiniesineet.

Lue myös:

    Uusimmat