Riipaiseva video näyttää, miten koirat matkustavat lentokoneen ruumassa

Yli 7 miljoonaa katselukertaa kerännyt video näyttää, miten koirat matkustavat lentokoneen ruumassa.

Kanadassa Vancouverin kansainvälisellä lentoasemalla työskentelevä mies on saanut runsaasti julkisuutta TikTok-videoillaan, joilla hän esittelee arkeaan kentällä. Kerroimme aiemmin miehen hittivideosta, jolla näytetään, kuinka matkustajakoneen ruuma pakataan mahdollisimman täyteen.

Katso millintarkka tekniikka yllä olevalta videolta!

Toinen suosittu video koskee eläinten kuljettamista lentokoneen ruumassa. Nimellä Deeej esiintyvä mies jakoi tilillään videon, jolla pieni koira vikisee ruuman lattiaan kiinnitetyssä kuljetuskopassa.

Ruumassa on eläimen lisäksi laukkuja. Elävä olento on erotettu elottomista matkatavaroista omalle alueelleen, joka on peitetty kankaalla.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

"En voisi ikinä tehdä näin koiralleni"

Yli 7 miljoonaa katselukertaa kerännyt video on herättänyt keskustelua siitä, onko eläinten pakkaaminen ruumaan inhimillistä vai ei, kertoo New York Post.

– En voisi ikinä tehdä näin koiralleni. Itkisin ja oksentelisin koko lennon ajan miettiessäni, kuinka yksinäinen ja peloissaan se on, eräs koiranomistaja kommentoi videota.

Lentokentillä omien sanojensa mukaan työskentelevät kommentoijat ovat kuitenkin vannoneet tekevänsä parhaansa, jotta ruumassa matkustavien lemmikkien lento olisi mahdollisimman mukava ja turvallinen.

Myös Deeej itse on näyttänyt jatkovideoillaan, että osa koirista suhtautuu lentomatkaan melko rennosti. Lemmikin matkasta miellyttävämmän voi tehdä esimerkiksi se, että samassa – riittävän isossa – kuljetuskopassa matkustaa toinen karvaturri.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lentomatkustaminen lemmikin kanssa

Pienet lemmikkieläimet saavat lentää omistajansa kanssa matkustamossa esimerkiksi Finnairin lennoilla sekä Norwegianin lennoilla Schengenin ja/tai EU-alueen sisällä. Isot lemmikkieläimet joutuvat matkustamaan ruumassa. Joihinkin maihin lemmikkejä voi kuljettaa vain rahtina.

Finnair kertoo, että lemmikkien kuljettamiseen tarkoitettu ruuman osa on ilmastoitu ja lämmitetty vähintään kymmenasteiseksi. Ruumassa ei ole valoja paloturvallisuussyistä.

Lentäminen ja ruumassa matkustaminen voi olla eläimelle stressaavaa. Omistaja voi lievittää lemmikkinsä jännitystä totuttamalla sen kuljetuslaatikkoon hyvissä ajoin. Koppaan voi laittaa mukaan esimerkiksi tutun peiton, joka auttaa lemmikkiä rauhoittumaan. Juuri ennen lentoa eläintä ei kannata ruokkia, sillä eläin voi alkaa voida pahoin.

Lemmikin kanssa matkustavan kannattaa varata karvakaverille paikka koneesta hyvissä ajoin. Lisäksi ennen matkaa tulee varmistaa, että takataskusta löytyvät kaikki tarvittavat asiakirjat eläimen kuljetusta varten ja että lemmikin rokotukset ovat kunnossa.

Koronatilanne voi vaikuttaa eläinten lentomatkailuun. Esimerkiksi Finnair ei tällä hetkellä ota vastaan uusia varauksia lemmikin kuljettamiseksi laajarunkokoneidensa ruumassa mannertenvälisillä lennoilla.

Voiko suurikokoisen koiran ottaa pieneen kerrostaloyksiöön asumaan? Vuoden eläinlääkärit Suvi ja Teppo Heinola vastaavat 1:33
Videolla eläinlääkärit kertovat, millainen koira sopii kerrostaloyksiöön.

Lue myös:

    Uusimmat