Riikka Juntusen silmät kostuivat – kertoo, miten Paralympiakomitean miljoonia maksanut virhe tapahtui

3:17
Riikka Juntunen kertoo tuntemuksistaan kohdasta 0:54 eteenpäin.

Suomen Paralympiakomitean pääsihteeri Riikka Juntunen teki riipaisevan virheen. Hän kertoi silmät kostuen tuntemuksistaan sen jälkeen, kun Paralympiakomitealta jäi myöhästyneen hakemuksen myötä saamatta yli kahden miljoonan euron tuki.

Suomen Paralympiakomitea ei saa opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää vuotuista valtionavustusta tälle vuodelle, koska Paralympiakomitean pääsihteeri Riikka Juntunen oli jättämässä hakemusta päivän myöhässä ministeriön asettamasta takarajasta, joka oli 1. joulukuuta 2022.

Paralympiakomitean yleisavustus oli vuonna 2022 suuruudeltaan peräti 2 062 000 euroa, joten myöhästyneellä hakemuksella oli kallis hinta.

– Hakuaika on tosiaan viisi viikkoa. Mekin ollaan avattu hakemus silloin, kun haku on auennut. Olen osallistunut infoon, jossa on käyty läpi, milloin hakemus pitää jättää. Olen siinä vaiheessa merkannut itselleni väärän päivämäärän eli perjantain 2. päivä joulukuuta, Juntunen selvitti MTV Urheilulle.

– Kun minun piti hakemus loppuun asti laittaa ja painaa lähetä-nappulaa, sitä hakemusta ei ole. Olin siinä vaiheessa ministeriöön yhteydessä siitä, että miksi täällä ei mitään näy. Sieltä taisi tulla, että olet myöhässä, oikea palautuspäivä oli eilen.

Juntunen kertoi tuntemuksistaan virheensä jälkeen silmät kostuen. Millainen hetki nyt hänen mielestään on ja mitä suomalaisten paraurheilijoiden eteen aiotaan tehdä? Näet Juntusen reaktion ja kuulet hänen kommenttinsa ylälaidan videolta. 

– En voinut ajatella, että tällaisen virheen voi edes tehdä, Juntunen muun muassa sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja