Mainos

Riihimäen ABC:lla kehotettu tarkkailemaan romaniasiakkaita – ”Olemme todella pahoillamme”

ABC-ketjun toimialajohtajan mukaan kyseessä on yksittäisen työntekijän tekemä harkitsematon kirjoitus, joka ei edusta yhtiön linjaa.

Riihimäen ABC:n henkilökunnan tiloissa on ollut teksti, jossa kehotettiin henkilökuntaa kiinnittämään erityistä huomiota romaniasiakkaisiin.

– Aina kun mustalaiset tulevat ABC:lle, ilmoittakaa radiopuhelimiin kuuluvalla äänellä ”punaista maitoa”. Tiedämme siirtyä ostoavustajiksi, henkilökunnan tilojen näyttötaululla luki.

ABC-liikenneasemista vastaava toimialajohtaja Jouni Viljanen sanoo, että teksti ei edusta yhtiön virallista linjaa ja asiasta on käynnistetty selvitys.

Viljasella ei ole tarkkaa käsitystä siitä, kuinka kauan teksti on henkilökunnan tiloissa ollut. Asian selvittely on vielä kesken.

– Teksti on ollut siellä ilmeisen pitkään, mutta tarkkaa tietoa meillä ei ole. Loka-marraskuun aikana se on sieltä poistettu.

Viljasen mukaan tekstin poisti sama henkilö, joka oli sen laatinutkin.

– Asiasta keskustellaan henkilön kanssa ja käymme sen huolellisesti vielä läpi.

Viljasen mukaan muissa toimipaikoissa ei ole vastaavanlaisia ohjeistuksia. Hän korostaa, että kyseinen teksti on vastoin ABC:n virallista linjaa.

– Tämä ei todellakaan kuulu meidän arvoihin ja eettisiin periaatteisiin. Olemme tästä todella pahoillamme ja haluamme pyytää tällaista anteeksi. Kyseessä on ollut yksittäisen henkilön harkitsematon kirjoitus.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.