Rihanna kritisoi Donald Trumpin tapaa kommentoida Texasin verilöylyä: "Kirjoitit sanan terrorismi väärin"

Yhdysvalloissa tapahtui viikonloppuna kolme eri joukkoampumista, joissa kuoli yhteensä 30 ihmistä. Ampumiset kirvoittivat runsasta keskustelua sosiaalisessa mediassa. 

Lauantaina Texasin El Pasossa kuoli 20 ja loukkaantui 26 ihmistä, kun ampuja avasi tulen paikallisessa Walmart-tavaratalossa. Poliisi tutkii tapahtumaa viharikoksena ja syyttäjä aikoo vaatia ampujalle kuolemantuomiota.

El Pason tapahtumia seurasi vielä kaksi muutakin surullista kohtausta, kun Ohion Daytonissa ja Chicagon Illinoisissa ammuskeltiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Daytonissa ampuja avasi tulen alueella, jolla sijaitsee useita ravintoloita ja baareja. Ampujan lisäksi luoteihin menehtyi 9 ihmistä ja 27 loukkaantui. 

Chicagon ampuja taas avasi tulen kohti leikkipuistossa olleita ihmisiä. Tilanteessa loukkaantui 7 henkilöä, joista yksi on yhä kriittisessä tilassa. 

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump esitti surunvalittelunsa tapausten johdosta omalla Twitter-tilillään. El Pason ampumatilannetta hän kommentoi seuraavanlaisesti:

– Tänään tapahtunut ammuskelu El Pasossa, Texasissa, ei ollut ainoastaan traaginen, vaan myös pelkurimainen teko. Tiedän, että olen kaikkien kanssa samaa mieltä tuomitessani tämänpäiväisen vihaa täynnä olevan teon. Ei ole perusteita tai tekosyitä, jotka oikeuttaisivat tappamaan viattomia ihmisiä.

Muusikko ja muotialan yrittäjä Rihanna tuomitsi Trumpin sanavalinnat voimakkaasti omalla Instagram-tilillään.

Laulaja julkaisi kuvan presidentti Trumpin twiitistä ja jakoi oman kommenttinsa tapaukseen liittyen:

– Donald, kirjoitit sanan "terrorismi" väärin! Maassasi tapahtui kaksi terrori-iskua, joissa kuoli 30 ihmistä. Nämä tapahtuivat vain muutama päivä Kalifornian terrori-iskun jälkeen. Silloin terroristi pystyi laillisesti ostamaan rynnäkkökiväärin Vegasista, ajamaan Kaliforniaan ja tappamaan kuusi ihmistä. Yksi kuolleista oli vastasyntynyt poika, Rihanna kirjoittaa ja jatkaa: 

– Kuvittele maailma, jossa on helpompaa hankkia ase kuin viisumi. Kuvittele maailma, jossa rakennetaan muuria, jotta terroristit voisivat pysyä Amerikassa. Otan osaa ja rukoilen kaikkien niiden yhteisöjen puolesta, joita nämä tapaukset ovat koskettaneet – niin Texasissa, Kaliforniassa kuin Ohiossakin. Olen pahoillani menetyksistänne, kukaan ei ansaitse kuolla näin. 

Jutun kirjoitusasua päivitetty 7.8. klo. 16:50. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja