Richard jätti sormensa Mersun oven väliin, eikä "voi enää avustaa vaimoaan kotitöissä"

Amerikkalaismiehen elämässä tapahtui merkittävä käänne huonompaan hänen jätettyään sormensa auton oven väliin. Haasteessa itsenäiseksi ja ylpeäksi kuvailtu ex-lainvalvoja ei enää selviä arkisista askareista, kuten pyykkäämisestä tai tiskaamisesta, ilman vaimonsa apua.

Yhdysvaltain Arizonassa sheriffi Richard J. Kastigar Jr. on joutunut jättämään tehtävänsä vapaa-ajalla sattuneen tapaturman vuoksi. Kastigar jätti peukalonsa auton oven väliin sillä seurauksella, että sormi leikkautui irti ylemmän nivelen kohdalta.

Viime vuoden lopulla tapahtunut vahinko sattui, kun Richard oli nojannut vuoden vanhan Mercedes-Benz GLE -katumaasturinsa kylkeen. Ovi oli ollut hieman raollaan, mutta jostain syystä ovessa oleva pehmeän sulkeutumisen mahdollistava sulkeutumisavustin oli aktivoitunut ja ovi painautui kiinni Richardin peukalon ollessa välissä.

Mies kertoo tunteneensa, kuinka peukalo murskaantui oven väliin ja nähneensä sen yläosan irtoavan. Kirurgit eivät yrityksistä huolimatta pystyneet pelastamaan sormea.

Haasteessa kerrotaan Richardin kärsivän tapauksen vuoksi 500 000 dollarin eli vajaan 450 000 euron tulonmenetykset, koska hän ei enää pysty jatkamaan työssään Piman piirikunnan sheriffinä.

– Kerran ylpeä ja itsenäinen sekä kansalaisia harmeilta suojellut mies tarvitsee nyt vaimonsa apua käydessään vessassa tai suihkussa, hampaita harjatessaan, pukeutuessaan ja napittaessaan paitaansa.

– Hänellä on suuria vaikeuksia pidellä kynää, syödä, sitoa kengännauhansa, käyttää työkaluja tai avustaa kotitöissä, kuten pyykkäämisessä tai tiskaamisessa, haasteessa kuvaillaan miehen vastoinkäymisiä.

Ei täysin poikkeuksellinen tapaturma

Richardin ja hänen asianajajansa mukaan hänen elämänsä ei olisi tarvinnut suistua raiteiltaan. Tapaturma olisi ollut estettävissä, jos Mercedes-Benz olisi asentanut auton oviin sensorit, jotka estävät sulkeutumisavustinta aktivoitumasta, jos oven välissä on este.

Vaikka sulkeutumisavustin ei toiminut tilanteessa varsinaisesti väärin, aiheuttaa se haasteen mukaan selvän vaaran matkustajille.

Kastigar ei ole ensimmäinen autonomistaja, jonka sormi on irronnut muusta kehosta auton oven sulkeutumisavustajan vuoksi.

Vuonna 2019 kerroimme floridalaisen Theodore Levyn jättäneen peukalonsa Jaguar XJ:nsä oven väliin samoin seurauksin. Silloinkin syyttävä sormi – tai sen rippeet – osoitti oven sulkeutumisavustajaan.

Sen sijaan vuonna 2018 yhdysvaltalaisoikeudessa käsiteltiin täysin identtistä tapausta, jossa BMW:n omistaja oli menettänyt sormensa. Tuolloin tuomari hylkäsi haasteen verraten tilannetta siihen, että ovi pamautetaan vahingossa näpeille, kuten ihmiset ovat tehneet lukemattomia kertoja ennen sulkeutumisavustajien kehittämistä.

Lähde: CarBuzz

Lue myös:

    Uusimmat