Poliisilla oli jo sormi suussa: 9-vuotiaan tytön piirustus ratkaisi mysteerin

Tytön tarkat hoksottimet ja hyvä muisti avustivat poliisin pitkäkyntisten jäljille.

Springville Cityn poliisi Utahin osavaltiossa on jo jonkin aikaa yrittänyt selvittää erikoista pakettivarkauksien sarjaa. 

Useat asukkaat ovat tehneet ilmoituksia poliisille kadonneista paketeista, jotka postinjakaja tai kuriiri on jättänyt periamerikkalaiseen tyyliin talon rappusille tai kuistille.

Johtolangat ovat olleet vähissä, eikä virkavallalla ole ollut tietoa edes ajoneuvosta, jolla pitkäkyntiset ovat liikkuneet. Ennen kuin nyt.

Poliisi jututti viime viikolla paikallista 9-vuotiasta tyttöä, jonka kotitalon rappusilta oli viety paketti. Tyttö kertoi nähneensä auton, jolla varkaat liikkuivat, joten poliisi pyysi tätä piirtämään autosta kuvan.

Kuudesluokkalainen käräytti Mustangia kolhineen bussikuskin 1:50
VIDEO: Kuudesluokkalainen tyttö käräytti Mustangia kolhineen bussikuskin.

Tytön piirustus osoittautui niin tarkaksi, että virkavallalla oli kohtuullisen helppo työ etsiä vastaava auto lähialueen valvontakameratallenteista. Kuvasta oli pääteltävissä auton värin lisäksi myös se, että kyseessä oli avolava, jonka lavalla oli kiinteä teline.

Poliisi löysi valvontakameroiden materiaalista piirustusta vastaavan iäkkään Mazda-merkkisen punaisen avolavan. Tyttö oli muistanut oikein ja piirtänyt jopa auton kyljissä olevat kolhut ja lommot.

Poliisi sai pian selville, että varkauksien takana on mies ja nainen. Virkavalta uskoo auton olevan "kuistipiraattien" oma, mutta toistaiseksi ajoneuvoa eikä sen omistajia ole tavoitettu.

Katso tytön piirustus sekä kuva epäiltyjen autosta alta.

Lähteet: Springville Police Department, The Drive

Lue myös:

    Uusimmat