Mainos

Ria Novosti: Suomen ehdotus Putinin ja Trumpin Helsingin-tapaamisesta pysyy voimassa - Lavrov: Tällaisia suunnitelmia ei ole

Suomi pitää kiinni ehdotuksestaan järjestää tapaaminen Venäjän presidentti Vladimir Putinin ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin välillä, uutisoi venäläinen uutistoimisto Ria Novosti. 

Suomen Venäjän-suurlähettiläs Mikko Hautala on tavannut toimittajia Jekaterinburgissa ja vastannut asiaa koskeviin kysymyksiin. Spekulointi Vladimir Putinin ja Donald Trumpin tapaamisesta ja sen mahdollisesta paikasta on kiinnostanut myös Venäjällä.

- Ehdotus pysyy voimassa, mutta se riippuu näistä kahdesta presidentistä itsestään, Putinista ja Trumpista, suurlähettiläs Hautalakertoi Ria Novostin mukaan. 

Lavrov Haikossa: Tällaisia suunnitelmia ei ole 

Toukokuun alussa Suomessa vieraillut Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov totesi tuolloin, että tällaista tapaamista ei olla tällä hetkellä suunnittelemassa. Sen sijaan Trump ja Putin todennäköisesti tapaavat Saksassa heinäkuussa.

– Ainakaan lähikuukausina mitään tällaisia suunnitelmia presidenttien tapaamiselle ei ole. Trump ja Putin puhuivat pari päivää sitten puhelimessa - se oli hyvä keskustelu - ja he arvelivat, että ensimmäinen sopiva hetki on Hampurin G20-kokous heinäkuussa, Lavrov vastasi 5.5. vierailua koskevaan kysymykseen.

Lavrov vieraili Suomessa Haikon kartanossa ja piti yhteisen tiedotustilaisuuden ulkoministeri Timo Soinin kanssa.

Ria Novostin juttu (venäjäksi): 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.