Mainos

"Olen melkein toipunut MM-hopeasta" – Soinin ulkoministeritapaaminen alkoi vitsaillen ja nauraen

Suomen ulkoministeri Timo Soinin (ps.) ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin tapaaminen on alkanut Moskovassa. MTV Uutisten Moskovan-kirjeenvaihtaja Iida Tikka kuvaa, että tapaaminen alkoi rennon asiallisissa merkeissä. 

Ulkoministeri Timo Soini ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ovat aloittaneet tapaamisensa Moskovassa ulkoministeriön vierastalossa Kremlin lähellä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Timo Soini tapaa Lavrovin Moskovassa.

Ministereiden tapaamisen on suunniteltu kestävän noin tunnin ajan, sanoo kirjeenvaihtaja Iida Tikka. Tunnelma oli hyvä ministereiden vetäytyessä keskustelemaan. 

– Tapaamisen aluksi Sergei Lavrov kehui tiuhaa tapaamisväliä, joka ulkoministereillä on ollut ja totesi sen heijastelevan maiden välistä suhdetta.

Soini puolestaan vitsaili traumoista, jotka Moskovassa pelattu jääkiekon MM-finaali oli hänelle aiheuttanut.

– Timo Soini puolestaan kehui mahdollisuutta jälleen keskustella ulkopoliittisista asioista ja totesi samassa olevansa melkein toipunut siitä, että Suomi täällä Moskovassa hävisi MM-finaalin Kanadalle, Tikka kertoo.

Asialistalla painavia aiheita

Tapaaminen ei kuitenkaan ole pelkkää leikinlaskua, sillä keskusteluissa on määrä käsitellä myös painavia ulkopoliittisia asioita. 

– Tällä hetkellä keskusteluista tiedetään se, että ulkoministerit puhuvat Ukrainan ja Syyrian tilanteesta, kahdenvälisistä suhteista sekä Itämeren kiristyneestä turvallisuustilanteesta, Tikka sanoo.

Jännitettä ei ilmassa kuitenkaan ollut, vaikka Venäjän kerrotaan reagoineen varsin negatiivisesti Suomessa pidettäviin sotaharjoituksiin. Päinvastoin.

– Venäjän ulkoministerin virallinen edustaja antoi lauantaina pitkän haastattelun, jossa kertasi Suomen ja Venäjän suhteita ja puhui siitä, kuinka tiuhaan ministerit ovat tavanneet ja miten kauppasuhteiden on käynyt Ukrainan kriisin ja huonon taloustilanteen vuoksi, Tikka kertoo.

Tikan mukaan Venäjän ulkoministeriön viesti on se, että Suomen ja Venäjän välit ovat tiiviit. 

Alustusta Putinin Suomen-matkalle

Soinin ja Lavrovin tapaamisen enteillään olevan alustusta presidenttitapaamiselle. 

Presidentti Sauli Niinistö kertoi tänään SAK:n edustajakokouksen yhteydessä Venäjän presidentti Vladimir Putinin saapuvan kesällä Suomeen. Kyseessä ei kuitenkaan ole juhlava tapaaminen, ainoastaan puolitoistapäiväinen työvierailu.

Juttua päivitetty 15:05: Lisätty presidentti Niinistön vahvistus Putinin vierailusta Suomeen. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja