Reuters paljastaa salatun venäläisklinikan: Ulkomailla taistelleita venäläisiä palkkasotilaita hoidetaan Pietarissa, klinikalla kytköksiä Putiniin

Pietarissa sijaitsevalla klinikalla hoidetaan salassa venäläisiä palkkasotilaita, jotka ovat haavoittuneet taisteluissa ulkomailla, kertoo uutistoimisto Reuters.

Reuters perustaa tietonsa muun muassa klinikan työntekijän haastatteluun. Reutersin mukaan klinikan omistaa vakuutusyhtiö AO Sogaz, jonka johtoportaasta löytyy kytköksiä presidentti Vladimir Putiniin.

Hoidettavat ovat yksityisiä palkkasotilaita, jotka ovat haavoittuneet taistellessa muun muassa Libyassa ja Syyriassa. Venäjä on kiistänyt palkkasotilaiden toimivan sen alaisuudessa.

Reutersin pyytäessä haastattelua klinikan johtajalta Vladislav Baranovilta tämä kehotti toimittajia "unohtamaan klinikan" ja sanoi, että ei halua kommentoida asiaa.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kiisti Reutersille, että Venäjän johto olisi tietoinen klinikasta.

Venäjän lain mukaan maan kansalaiset eivät saa osallistua aseellisiin konflikteihin palkkasotilaina ja lääketieteellisten organisaatioiden tulee raportoida taisteluvammoista poliisille, Reuters kertoo.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja