Putin allekirjoitti asetuksen: Palkkasotureiden vannottava uskollisuudenvala Venäjälle

Puolisotilaallisten joukkojen jäsenten tulee vannoa uskollisuudenvala Venäjän lipulle, kerrotaan tänään allekirjoitetussa Venäjän presidentin Vladimir Putinin antamassa asetuksessa.

Määräys koskee "vapaaehtoisten joukkojen" jäseniä. Termillä viitataan normaalisti palkkasotilasjärjestöihin. Asetuksen tarkoituksena on sen tekstin mukaan luoda henkinen ja moraalinen perusta Venäjän liittovaltion puolustamiselle.

Asetus koskee myös ryhmittymiä, "jotka osallistuvat asevoimien antamien tehtävien suorittamiseen", sekä alueellisia puolustusjoukkoja, Kremlin verkkosivuilla julkaistussa asetuksessa todetaan.

Asetus annettiin kaksi viikkoa sen jälkeen, kun Wagner-palkkasotilasyhtiön johtaja Jevgeni Prigozhin aloitti lyhyeksi jääneen kapinan Venäjällä. Prigozhin kuoli, kun häntä kuljettanut lentokone syöksyi maahan keskiviikkona.

Kun Kremlin edustajalta Dmitri Peskovilta kysyttiin, mikä on Wagnerin tulevaisuus, tämä vastasi, ettei ryhmää lain mukaan ole olemassa. Palkkasotilasyhtiöt ovat teknisesti ottaen laittomia Venäjällä.

 

Lue myös:

    Uusimmat