Mainos

Venäjä vahvistaa: Kymmenittäin venäläisiä kuollut ja haavoittunut Syyriassa

Venäjän ulkoministeriö vahvistaa, että kymmeniä venäläisiä ja entisten neuvostomaiden kansalaisia on kuollut ja haavoittunut Syyriassa tapahtuneissa viimeaikaisissa sotatoimissa.

Venäjän ulkoministeriön mukaan yksikään haavoittuneista tai kuolleista ei ollut Venäjän asevoimien palveluksessa. Haavoittuneita hoidetaan venäläisissä sairaaloissa.

Reutersin lähteiden mukaan lähes 300 Kremliä lähellä olevassa yksityisessä yhtiössä palvelevaa joutui Yhdysvaltain tukevien joukkojen ilmaiskun kohteeksi toissaviikolla.

Tähän mennessä Venäjä on todennut tapahtuneesta vain, että joitain venäläisiä on saattanut kuolla. Venäjä on tähän asti kiistänyt tiedot suuresta uhriluvusta.

Venäjä on säännönmukaisesti kiistänyt myös väitteet, että Syyriassa taistelisi venäläisiä palkkasotilaita.

Yksityisten firmojen kautta Venäjä voi kasvattaa joukkojensa määrää Syyriassa ilman riskiä siitä, että armeijassa palvelevia sotilaita jouduttaisiin asettamaan vaaraan.

Palkkasotilaiden käyttö mahdollistaa myös uhrimäärän salaamisen, sillä yksityisen yhtiön palkkalistoilla kuolleita tai haavoittuneita ei näy armeijan virallisissa tilastoissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.