Reserviläistoimintaan liittyy nyt ennätysmääriä naisia, vaikka intissä vastaan tulee yhä vähättelyä – "Naiset haluavat oppia ampumaan"

7:16
Näin studiossa pohdittiin naisten roolia maanpuolustuksessa.

Reserviläistoiminta kiinnostaa ennätyksellisen paljon naisia. Viime vuonna ennätykselliset kymmenen prosenttia Reserviläisliiton uusista jäsenistä oli naisia. Vaatimuksena jäsenyydelle ei ole asepalveluksen käymistä.

Varapuheenjohtaja Terhi Hakola Reserviläisliitosta kertoo, että yhä useampi nainen haluaa varautumiskoulutusta esimerkiksi erilaisiin kriiseihin. Naiset haluavat yhä vahvemmin olla osa kokonaisturvallisuutta. Myös perinteinen reserviläistoiminnan muoto kiinnostaa:

– Laajin toimintamuotomme on ammunta. Naiset haluavat oppia myös ampumaan, hän kertoo.

Naiset kokevat intissä yhä tytöttelyä

Uutisaamun studiossa tuntojaan kertoi myös vasta kotiutunut reserviläinen Aurora Kuusisto. Hän kertoi käyneensä asepalveluksen, koska koki sen kansalaisvelvollisuudekseen. Taustalla olivat myös tasa-arvosyyt: Kuusiston mielestä asepalveluksen tulisi olla samalla tavalla velvoittava sukupuolesta riippumatta: joko kaikille pakollinen tai vapaaehtoinen.

Hän on sitä mieltä, että vastaavaa kokemusta ei olisi voinut saada muualta kuin asepalveluksesta. Kuri vastasi hänen odotuksiaan, mutta odottelu ei vastannut odotuksia jouhevasta toiminnasta.

Vastaan tuli hänen mukaansa valitettavasti myös tiettyä vähättelyä tai tytöttelyä. Vaikka epäasiallista puhetta tuli Kuusiston mukaan eri suunnista, oli sen määrä onneksi vähäistä.

– Tulin sen kanssa hyvin toimeen, hän kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja