Mainos

Repoveden rakennushankkeelle ehdolla toimenpidekielto

Repoveden erämaa-alueelle Pohjois-Kymenlaaksoon kaavaillaan toimenpidekieltoa, jos Saarenpään Loma Ky:n rakennushanke saa rakennusluvan Valkealan kunnalta.

Kaakkois-Suomen ympäristökeskus pyysi ympäristöministeriöltä lausuntoa väliaikaisen toimenpidekiellon asettamisesta, eikä ministeriöllä ollut asiaan huomauttamista. Ministeriö kehotti ympäristökeskusta kuitenkin neuvottelemaan vielä maanomistajan kanssa. Ympäristökeskuksessa kiellon asettamista pidetään todennäköisenä, jos yritys saa rakennusluvan Valkealan kunnalta. Saarenpään Loma Ky on hakenut rakennuslupaa neljän erämajan ja saunan rakentamiselle Mustalammenvuoren läheisyyteen. Kaakkois-Suomen ympäristökeskus ei puoltanut rakennusluvan myöntämistä. Sen mukaan Mustalamminvuori on Repoveden alueen tärkeimpiä nähtävyyksiä ja maisemiltaan hyvin merkittävä kohde.

Ympäristökeskus kannattaa luonnonsuojelualueen perustamista Repoveden alueelle. Sen mukaan alue on Etelä-Suomen oloissa poikkeuksellisen laaja rakentamattomana säilynyt kohde. Kaavailtu kansallispuisto olisi noin 4000 hehtaarin suuruinen. Suuri osa alueesta on vesistöä. Alueen suurimpia omistajia ovat UPM-Kymmene ja puolustusvoimat. Luonnonsuojelujärjestöt vaativat toukokuussa Mustalamminvuoren rakennushankkeen estämistä ja arvostelivat myös puolustusvoimien halua laajentaa varoalueitaan kaavaillun suojelualueen sisällä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.