Rengasvalmistaja Michelin laajentaa testaustoimintaansa Suomen Lapissa

Ranskalainen rengasvalmistaja Michelin on ostanut Ivalossa sijaitsevan testikeskuksen talvirenkaiden testausta varten. Lapissa tullaan testaamaan henkilö- ja pakettiautojen renkaiden lisäksi raskaan kaluston rengastusta.

Michelin on testannut talvirenkaita Suomessa jo 1980-luvulta lähtien. Nyt ranskalaisvalmistaja on ostanut Ivalossa sijaitsevan testikeskuksen tehostaakseen entisestään monien kokoluokkien talvirenkaiden testaustoimintaa. Testikeskus on myös merkittävässä roolissa renkaiden tyyppihyväksyntöjä haettaessa. Michelinillä on testikeskuksia myös Keski-Euroopassa, mutta Suomen olosuhteet poikkeavat näistä suuresti esimerkiksi lumen laadun suhteen.

Michelin testasi vuonna 2014 Lapissa noin 2 000 rengasta, joista 1 600 oli henkilö- ja pakettiautojen renkaita. Näistä kolmasosa kuului Pohjoismaiden olosuhteisiin myytäviin X Ice -rengassarjaan, ja loput Keski-Eurooppalaisiin olosuhteisiin tarkoitettuja Alpin-sarjan renkaita.

Ivalon testikeskuksen pinta-ala on kokonaisuudessaan 60 hehtaaria, josta noin 20 hehtaaria on testiratoja. Alueella on erilaisia käsittelyratoja sekä kiihdytys- ja jarrutustesteihin tarkoitettuja suoria. Ratojen lisäksi alueella on teknisiä tiloja ajoneuvojen huoltoon ja renkaiden asennukseen.

Michelin testikeskuksen lisäksi Ivalosta löytyvät Nokian Renkaiden sekä Goodyearin testialueet, ja hiljattain ulkomaalaisomistukseen siirtynyt Test World, missä tehdään laajempaa talvitestausta.

Lue myös:

    Uusimmat