Rene Fasel väläyttää Valko-Venäjän kisaisännyyden perumista – Latvialta uusi esitys kevään MM-kiekon pelaamisesta

5:52
Kalervo Kummola kommentoi René Faselin Valko-Venäjän-matkaa ja MM-kisojen tilannetta MTV Urheilulle tiistai-iltana.

Latvia tarjoutuu järjestämään kevään jääkiekon MM-kilpailut yksinään. Asiasta kertoo Tassille Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel.

Kevään MM-kisat myönnettiin alkujaan yhteisesti Valko-Venäjälle ja Latvialle, mutta paine ottaa kisat pois Valko-Venäjältä on kasvanut maan ihmisoikeusloukkauksien vuoksi. Muun muassa Suomen jääkiekkoliitto on linjannut, ettei MM-kiekkoa voi pelata Valko-Venäjällä vallitsevassa tilanteessa.

Nyt Latvian jääkiekkoliitto on ilmoittanut IIHF:lle voivansa ottaa kisat kokonaan järjestettäväkseen.

– Saimme tarjouksen Latvialta. He sanovat olevansa valmiita isännöimään 16 joukkuetta kahdella areenalla Riiassa, Fasel sanoi Tassille.

Aiemmin Tanskan jääkiekkoliitto on tarjoutunut isännöimään kevään kilpailuja. Myös Slovakian on sanottu olevan kiinnostunut.

IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola on sanonut, että päätös MM-kisaisännästä pitäisi tehdä IIHF:n hallituksen kokouksessa tammikuun lopussa.

Faselin mukaan päätöksiä Valko-Venäjän tilanteesta voidaan odottaa jo piankin. Fasel vieraili viime viikolla Minskissä tapaamassa muun muassa presidentti Aljaksandr Lukashenkaa. Tapaamisen jälkeen Fasel sanoi, että Minsk on edelleen ykkösvaihtoehto kisäisännäksi Latvian kanssa.

Tassin haastattelussa Fasel antaa ymmärtää, ettei Minskin asema ole kiveen hakattu. 

– Uskon, että 5–10 päivän  aikana tehdään päätös Minskistä. Meidän täytyy pitää vielä useita tapaamisia. Jos perumme Minskin, ehkä muutkin liitot esittävät meille tarjouksia. Se on myös mahdollista, Fasel sanoo.

– Meillä on jo tarjous Tanskan jääkiekkoliitolta. He tarjoutuivat isännöimään MM-otteluita Herningissä. He haluaisivat järjestää molemmat turnaukset (2021 ja jo myönnetty 2025), mutta meidän pitää vielä keskustella tilanteesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja