René Fasel avautui Valko-Venäjän MM-kisaisännyyden viennistä – "Erittäin vaikea päivä minulle"

3:35
Video: jääkiekon miesten MM-kisat pois Valko-Venäjältä.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF kertoi maanantaina siirtävänsä kevään jääkiekon miesten MM-kisat pois Valko-Venäjältä. IIHF vetosi Valko-Venäjän ”turvallisuusongelmiin”, joilla liitto viittasi muun muassa massa esiintyviin poliittisiin kahinoihin. IIHF:n puheenjohtaja René Fasel avautui aiheesta uutistoimisto TASS:n haastattelussa.

Alkuperäisessä suunnitelmassa kisat oli tarkoitus järjestää Valko-Venäjällä ja Latviassa. Valko-Venäjän pääkaupunki Minsk olisi isännöinyt mitalipelejä.

Nyt IIHF pohtii kolmen eri vaihtoehdon välillä. Kisat pelataan joko pelkästään Latviassa tai Latvian lisäksi Slovakiassa tai Tanskassa.

Päätös pyritään tekemään tammikuun aikana.

IIHF:n johdossa käytiin omaa kädenvääntöä päätöksen suhteen. Liiton varapuheenjohtaja Kalervo Kummola viittasi omissa kommenteissaan siihen, että puheenjohtaja Fasel olisi jäänyt ”yksin” kantansa kanssa. Kummola tarkoitti tällä sitä, että Fasel yritti pitää kisat Valko-Venäjällä – maan huolestuttavasta tilanteesta huolimatta.

LUE:

Fasel avautui aiheesta venäläisen uutistoimiston TASS:n haastattelussa.

– Maanantai oli minulle erittäin vaikea päivä. Kävin hyvin surumielisen keskustelun Valko-Venäjän jääkiekkoliiton kanssa. He olivat todella pettyneitä siihen, että jouduimme tekemään tämmöisen päätöksen. Maanantaina oli huono päivä koko lajin kannalta, Fasel näkee.

Fasel nosti esiin sen, miten kova kiekkomaa Valko-Venäjä on.

– Oli vaikeaa selittää, että miksi tämmöinen päätös piti tehdä. Lupasin, että yritän auttaa heitä saamaan kisat mahdollisimman nopeasti taas maahan. Kun tilanne palaa normaaliksi, palaamme sinne, Fasel lupasi.

Faselin mukaan on mahdollista, että Valko-Venäjä saattaa boikotoida kevään kisoja.

– Kun taustalla on poliittisia agendoja, näin voi käydä. Se olisi huono juttu lajin kannalta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja