Remonttimestari: Varo, nämä ovat suomalaisten yleisimmät remonttimokat!

Kaatuneita seiniä, mutkalle vedettyjä kulmia ja paisuneita kustannuksia – remontti tietää usein työtä ja tuskaa. Remontti-Reiskana tutuksi tullut Remonttimestari Jorma Piisinen on kunnostanut suomalaisten koteja jo vuosikymmenet. Mitkä ovat remontoijien yleisimmät mokat ja virheet?

– Ei ole oikein tyypillistä mokaa, Remonttimestari Jorma Piisinen naurahtaa.

– Suurin ongelma on, ettei tutustuta materiaalin valmistajan työohjeisiin vaan aletaan tehdä hommia, ja se menee sen takia pilalle.

Suunnitelmallisuus hukassa

Piisinen peräänkuuluttaa harkintaa ja suunnitelmallisuutta muutenkin.

– Asioita tehdään väärässä järjestyksessä, eikä ymmärretä kokonaisuutta, Piisinen pohtii.

Etenkin isoissa remonteissa kannattaa ajatella koko kuvaa, jottei alussa tule tehtyä työtä, joka osoittautuu virheeksi remontin edetessä.

Budjetti unohtuu

Materiaalin valmistajien ohjeiden ja työsuunnitelman ohella Piisinen suosittelee pitämään budjetin mielessä.

– Budjetoi niin, että on pientä pelivaraa. Isommissa remonteissa tuppaa käymään niin, että pintamateriaalivalinnoissa budjetti karkaa käsistä ja pannaan parempaa kuin oli suunniteltu.

Näin vältät megaremontit

Kevät on keveiden kunnostustöiden, kuten julkisivumaalauksen, terassien laittamisen ja esimerkiksi rännien puhdistuksen kulta-aikaa. Piisinen antaa remontteja suunnitteleville vielä erää tärkeän, aina ajankohtaisen vinkin.

– Ihmiset eivät ymmärrä, että jatkuvalla huolenpidolla pystyy välttämään isoja remontteja. Huoltaminen on aina halvempaa kuin remontointi.

Studio55.fi/Milja Atu

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja