Remontointi mielessä? Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä nousee

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä nousee vuoden alussa 2 000 eurosta 2 400 euroon.

Vähennys on henkilökohtainen, joten samassa taloudessa asuva pariskunta voi saada yhteensä 4 800 euron vähennykset. Kotitalousvähennystä saa muun muassa kodin tai vapaa-ajan asunnon taloteknisiin korjaus- ja huoltotöihin sekä lämmitystapamuutoksiin.

Kotitalousvähennystä on mahdollista hyödyntää asumismukavuutta lisäävissä ja asumiskustannuksia pienentävissä toimenpiteissä. Näihin lukeutuvat muun muassa vesijohtokalusteiden vaihtaminen uusiin vettä säästäviin malleihin, kylpyhuoneen ja WC-tilojen uusiminen, ilmanvaihtokanavien puhdistus ja termostaattisten patteriventtiilien uusiminen.

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n lakimies Pia Kilpeläinen muistuttaa syyskuun alussa voimaan tulleista korjausrakentamisen energiatehokkuusmääräyksistä, jotka edellyttävät energiatehokkuuden parantamista luvanvaraisten korjaushankkeiden yhteydessä. Energiatehokkuutta voi parantaa esimerkiksi lämmitystapamuutoksilla, joissa lisätään uusiutuvan energian kuten aurinko- ja maalämmön käyttöä sekä ilmanvaihtojärjestelmän uusimisella ja rakennuksen ulkovaipan tiivistämisellä.

– Jos suunnitelmissa on kodin lämmitystavan muutos tai energiankulutus muuten mietityttää, kannattaa aloittaa suunnittelu ja työt heti, ja muistaa, että työn osuuteen on mahdollista saada kotitalousvähennystä. Koska vähennys myönnetään sinä vuonna, jona työkorvaus on maksettu, voi projektin kuluja jakaa useammalle vuodelle, Kilpeläinen vinkkaa.

Lähde: ePressi

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja