Mainos

Rekkatragedian kuolonuhrit saattoivat matkustaa väärennetyillä kiinalaisilla passeilla – perheenjäsenet kertovat omaistensa maksaneen hurjia summia matkasta Englantiin

0:55
MTV Uutiset Live kertoi ruumiiden löytymisestä tuoreeltaan.

Englannin rekkatragedian kuolonuhreilla saattoi olla mukanaan väärennetyt kiinalaiset passit, uutistoimisto AFP kertoo.

Poliisi sanoi aluksi, että kaikki kontista keskiviikkona kuolleena löytyneet 39 ihmistä olisivat Kiinan kansalaisia. Sittemmin on tullut ilmi tietoja, joiden perusteella vaikuttaa siltä, että ainakin osa heistä on vietnamilaisia.

Kaksi vietnamilaista perhettä on tullut julkisuuteen ja kertonut, että he pelkäävät perheenjäsentensä olevan kuolonuhrien joukossa. Molemmat perheet ovat kotoisin Vietnamin keskiosissa sijaitsevasta köyhästä Ha Tinhin maakunnasta.

20-vuotiaan vietnamilaismiehen isä kertoi uutistoimisto AFP:lle, että hänen poikansa oli määrä matkustaa Britanniaan Ranskasta, missä tämä oli oleskellut laittomasti viime vuodesta lähtien.

Poika kertoi isälleen, että oli maksanut matkasta 11 000 puntaa (noin 14 500 euroa). Isän mukaan poika toivoi pääsevänsä Britanniassa töihin kynsihoitolaan.

"En pysty hengittämään"

Poika oli ilmeisesti lähtenyt matkaan Pariisista maanantaina, kaksi päivää ennen ruumislöytöä. Sitten isä sai puhelun tuntemattomalta vietnamilaismieheltä.

– Hän kertoi, että jotain odottamatonta oli tapahtunut. Romahdin lattialle, kun kuulin sen. Vaikuttaa siltä, että hän oli rekan kontissa, missä kaikki kuolivat, isä kertoi.

BBC:n haastattelema 26-vuotiaan vietnamilaisnaisen veli kertoi perheen saaneen tiistaina viestin, jossa nainen kertoi, ettei pysty hengittämään. Veljen mukaan hänen siskonsa oli aiemmin maksanut 30 000 puntaa (noin 37 000 euroa) salakuljettajille, jotta nämä järjestäisivät matkan Englantiin.

Naisen perhe on julkaissut tytön lähettämän tekstiviestin.

– Olen todella, todella pahoillani, isä ja äiti, matkani ulkomaille on epäonnistunut. Olen kuolemassa, en pysty hengittämään. Rakastan teitä paljon. Olen pahoillani, äiti, tekstiviestissä luki. 

Epäiltyjä kuulustellaan lisää tänään

Poliisi jatkaa tänään epäiltyjen kuulusteluja. Tutkinnassa on otettu kiinni neljä ihmistä: rekan 25-vuotias kuljettaja, 48-vuotias mies sekä 38-vuotiaat mies ja nainen. Poliisi on kertonut, että kuski ja 48-vuotias mies ovat Pohjois-Irlannista ja 38-vuotiaat mies ja nainen ovat englantilaisia.

Myös kuolonuhrien henkilöllisyyden selvittäminen jatkuu. Britannian viranomaiset selvittävät asiaa yhteistyössä sekä Kiinan että Vietnamin lähetystöjen kanssa.

– Torstainen opastuksemme kansallisuuksista oli alustava. Tilanne kuitenkin kehittyy koko ajan, Essexin poliisin edustaja Pippa Mills sanoi perjantaina. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja