Mainos

Rein Langin valinta Viron ulkoministeriksi varmistui

Pääministeri Juhan Parts ilmoitti tänään esittävänsä Langia tehtävään.

Rein Langin, 47, valinta Viron uudeksi ulkoministeriksi varmistui tänään, kun pääministeri Juhan Parts ilmoitti esittävänsä Langia tehtävään. Parts tapaa sunnuntaina presidentti Arnold Rüütelin, jonka on vielä vahvistettava nimitys.

Parts ei hyväksynyt eilen suoralta kädeltä reformipuoluetta edustavaa Langia tehtävään, vaan harkitsi tämän sopivuutta yön yli. Lang on Viron parlamentin varapuhemies, parlamentin EU-valiokunnan puheenjohtaja ja oikeistoliberaalin reformipuolueen perustajajäseniä.

Langiin suhtaudutaan ristiriitaisesti hänen terävän kielensä ja jyrkkien mielipiteidensä vuoksi. Hän on muun muassa arvostellut pääministerin Res Publica -puoluetta. Tällä viikolla Lang kyseenalaiseksi rajasopimuksen vahvistamisen Venäjän kanssa, jos sen yhteydessä allekirjoitetaan myös Venäjän ehdottama julkilausuma. Parts haluaisi rajasopimuksen mahdollisimman pian.

Viro on ollut ilman ulkoministeriä runsaan viikon, kun tehtävää kolme vuotta hoitanut Kristiina Ojuland, 38, erotettiin Partsin pyynnöstä. Muodollisena syynä olivat ulkoministeriöstä kadonneet salaiset paperit. Jupakka oli kaataa koko hallituksen, ja se jätti syvän epäluulon muutoinkin huonoissa välissä olevien Res Publican ja reformipuolueen välille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.