STT:n tiedot: Hallitus antaa esityksen potilasturvallisuuslaista tänään eduskunnalle

9:52
Katso video: Hoitajalakot raastupaan – pitääkö lakko-oikeutta rajoittaa?

STT:n tietojen mukaan hallitus antaa tänään esityksen potilasturvallisuuslaista eduskunnalle. Valtioneuvoston istunnon on määrä alkaa kello 18.

Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd.) kertoi eilen, että laista on saavutettu poliittinen sopu hallituspuolueiden kesken.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä kertoi pian sen jälkeen, ettei kannata esitystä potilasturvallisuuslaista nykymuodossaan ja vaatii merkittäviä muutoksia lain eduskuntakäsittelyssä.

– Vasemmistoliitto joutuu äänestämään suojelutyölain esitystä vastaan, jos se ei muutu eduskuntakäsittelyssä paremmaksi, kertoi puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo STT:lle eilen.

Valtioneuvostolla on velvollisuus tuoda eduskuntaan esitys, jolla suojelutyö turvataan, mutta annetulla esityksellä murretaan Saramon mukaan lakkoa sellaisistakin kohdista, jotka eivät ole perusteltuja suojelutyön kannalta.

Hallituksen esitystä kiistellystä potilasturvallisuuslaista on rustattu pikavauhtia kasaan. Syynä on se, että hoitajajärjestöt Super ja Tehy ovat antaneet yhteensä viisi lakkovaroitusta eri teho-osastoille ja vanhusten kotihoitoon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja