Mainos

Rehn pitää G20-kokousta onnistuneena

Euroopan Unionin laajentumiskomissaari Olli Rehn arvioi G20-kokouksen onnistuneen monin tavoin. Rehn sanoo, että päätös elvytyspaketista on hyvä signaali markkinoille, jotka jo reagoivat pienellä pörssien nousulla.

- Merkki on hauras ja menee aikaa ennen kuin se näkyy reaalitaloudessa, mutta signaali on silti positiivinen, arvioi komissaari Rehn kokouksen saavutuksia.

- Tämä ei ole vielä käänne itsessään, mutta tämä mielestäni kyllä ennakoi käännettä, tiivistää Rehn.

Jotkut analyytikot sekä Yhdysvalloissa että Britanniassa odottivat G20-kokoukselta vielä voimallisempia toimia talouden elvyttämiseksi, mutta Olli Rehn piti sellaisia odotuksia turhina.

- EU:n kanta oli pitkälle hiottu ja lähes kiveenhakattu jo ennen kokousta, joten enempää ei pitänyt odottaakaan, sanoo komissaari Rehn.

EU:n kannalta selvä voitto oli se, että EU pystyi esiinttämään kokouksessa selkeän yhtenäisen linjan, eikä jäänyt vellomaan omiin sisäisiin erimielisyyksiinsä. Tämä oli vastoin ennakko-odotuksia. Toinen odotettua paremmin mennyt asia oli Rehnin mukaan se, että Yhdysvaltain ja EU:n ajattelun erot olivat pienempiä kuin ennakkokeskustelut tiedotusvälineissä olivat johtaneet uskomaan.

-Amerikkalainen ajattelu on lähentynyt selvästi eurooppalaista, totesi Rehn.

Rehn: EU onnistui yhtenäisessä esiintymisessä

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.