Pöllöraati löylytti vihreitä: "Puolue on surkeassa jamassa ilmat pihalla"

Pöllöraati jakoi ministerisalkut 10:05
Pöllöraati löylytti vihreitä: "Surkeassa jamassa ilmat pihalla"

Vihreät saivat Pöllöraadissa löylytystä vaalitappion jälkeisestä löysästä otteestaan.

Maria Ohisaloilmoitti jättävänsä puolueen puheenjohtajuuden aiemmin huhtikuussa, mutta seuraajaehdokkaita on ilmoittautunut vain kaksi: Sofia Virta ja Saara Hyrkkö

– Mitenkään väheksymättä näitä nyt ehdolla olevia, minun mielestäni se puolue on todella surkeassa jamassa. Ilmat on pihalla, MTV Uutisten uutispäätoimittaja Ilkka Ahtiainen sanoo.

– Vastuunkantajia ei löydy tilanteessa, jossa kuitenkin pitäisi nopeasti tehdä uudelleenarvio, miten politiikkaa lähdetään tekemään, kun vanha malli ei toiminut sitten pätkän vertaa ja kannatus suli aivan käsittämättömällä tavalla. Jos tämä olisi urheilujoukkue, jossa kukaan ei suostu ottamaan vastuuta, niin aika huonot on näkymät, Ahtiainen kuvailee.

Ilta-Sanomien yhteiskuntatoimituksen esimies Hanna Vesala on samoilla linjoilla.

– Ajatellaan, että ”kun tässä nyt joku vaan siivoaisi nämä jäljet”, ja sitten kahden vuoden päästä Atte Harjanne ja Fatim Diarra olisivat ehkä valmiita lähtemään kisaan. Mikä se tilanne voi silloin kahden vuoden päästä olla, jos tässä ei oikeasti oteta lusikkaa kauniiseen käteen jo nyt, Vesala haastaa.

– Voi olla, ettei ole paljon siivottavaa tai vaaleihin nostettavaa enää kahden vuoden päästä. Nyt pitää saada jotain muutosta aikaiseksi, Vesala sanoo.


Lue myös:

    Uusimmat