Kansanedustaja Fatim Diarra ei pyri vihreiden johtoon – kokee olevansa liian kokematon

Ohisalon lopettamisilmoitus sai ymmärtävän vastaanoton Vihreissä – moni vihjasi jo kiinnostuksesta puheenjohtajuuteen 1:29
Ohisalon lopettamisilmoitus sai ymmärtävän vastaanoton Vihreissä – moni vihjasi jo kiinnostuksesta puheenjohtajuuteen.

Kansanedustaja Fatim Diarra ei pyri vihreiden puheenjohtajaksi. Diarra kertoi päätöksestään keskiviikkona Suomen Kuvalehden (SK) haastattelussa.

Diarra on puolueen entinen varapuheenjohtaja ja ensimmäisen kauden kansanedustaja.

Suomen Kuvalehden haastattelussa Diarra kertoo, että hän kokee olevansa tehtävään liian kokematon. Pian SK:n jutun julkaisun jälkeen Diarra myös avasi päätöksensä perusteluja Facebookissa julkaisemassaan kirjoituksessa.

–  Minä en ole valmis puolueen puheenjohtajaksi vielä. Minut valittiin eduskuntaan kolme viikkoa sitten, ja kansanedustajan työn tekeminen Suomen eteen on minun unelmieni täyttymys. Suhtaudun tähän tehtävään suurella kunnioituksella, ja minulla ei ole sellaista harhakuvaa, että olisin valmis Diarra kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

Kirjoituksessaan Diarra kertoo myös, että hän haluaa hakea puolueensa johtoon joskus tulevaisuudessa.

–  Pitää oppia kävelemään ennen kuin ryhtyy juoksemaan, hän kirjoittaa.

Kaksi on ilmoittautunut hakevansa tehtävää

Toistaiseksi puheenjohtajan tehtävää ovat kertoneet tavoittelevansa toisen kauden kansanedustajat Saara Hyrkkö ja Sofia Virta. Vihreät valitsee Maria Ohisalon seuraajan puoluekokouksessa kesäkuussa.

Ohisalo ilmoitti kevään eduskuntavaalien jälkeen, että hän väistyy puheenjohtajan paikalta.

Lue myös:

    Uusimmat